Du behöver

  • 600 g fiskfilé färska eller halvtinade frysta

Sås:

3 msk vetemjöl
3 dl vatten
1 st fiskbuljongtärning smulad
1 dl grädde
1 msk smör eller margarin
1.5 msk pressad citron

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Vispa ut mjölet i vattnet direkt i en vid kastrull. Tillsätt buljongtärning, grädde och fett. Koka upp under omrörning och sjud ett par minuter. Smaka av med citron. Såsen ska vara tjock.

2
Dela större filéer i bitar, rulla mindre filéer. Har du ett fiskblock, skär det i ca 2 cm tjocka skivor.

3
Lägg ner fisken i såsen och sjud 5-10 minuter, beroende på hur tjocka bitarna är. Servera direkt ur pannan med potatis eller ris och någon grönsak.

Tips! Du kan också blanda kryddgrönt i fisksåsen eller strö över ett hackat hårdkokt ägg. Vill du göra rätten riktigt festlig kan du garnera med räkor eller musslor.