Du behöver
- 500 g falukorv
- 1 st vitlöksost ca 100 g
- 0.5 dl purjolök finstrimlad
- 0.5 dl dill finklippt
- 2 msk senap
- 0.5 dl mjölk eller grädde
- 5 st tomater
Ugn: 200°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Blanda ost, purjolök, dill, senap och mjölk till en röra.
2
Skär en längsgående skåra i korven. Fyll den med oströran. Dela tomaterna i halvor.
3
Lägg korv och tomathalvor på ett smort ugnssäkert fat. Stek i ugnen i 15-20 minuter. Servera med ris eller potatis och grönsak.
Fakta om falukorv: Falukorven började tillverkas när man slaktade nötkreatur för att få skinn till linor i Falu koppargruva. Man fick då så mycket kött att idén om korven dök upp. Namnskyddade korvar: Falukorv och frukostkorv måste innehålla minst 40% kött och prinskorv minst 45% kött. Annars får de inte ha namnen. Som bindemedel får endast potatismjöl användas.