Kasslerwok

Häromåret var det mycket "inne" att ge en wokpanna i julklapp. Nu har även jag skaffat en och wokar lite då och då. Men visst går det bar att laga rätten i en vanlig teflonpanna också.

Du behöver

  • 500 g kassler mager benfri
  • 1 st champinjoner (200 g), burk skivade
  • 1 st purjolök
  • 1 st paprika röd eller grön
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 krm kajennpeppar
  • 0.5 dl kinesisk soja
  • 3 msk koncentrerad apelsinjuice

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär kasslern i strimlor. Låt svampen rinna av. Strimla purjolök och paprika.

2
Fräs kassler och grönsaker i fett i ca 5 minuter tills grönsakerna har blivit mjuka.

3
Blanda i peppar, soja och juice. Sjud några minuter och servera med ris eller nykokt pasta.

Scroll to Top