Du behöver

  • 600 g Strömminingsfiléer
  • 1.5 dl grovt rågmjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 st gula lökar

Lag:

3 dl vatten
0.75 dl ättiksprit 12%
0.5 dl socker
1 tsk kryddpepparkorn krossade

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skölj strömmingen och låt dem rinna av. Blanda samman mjölet med salt och peppar. Lägg samman strömmingsfiléerna två och två med skinnsidan utåt.

2
Vänd strömmingsflundrorna i mjölblandningen. Bryn dem knaprigt gyllenbuna i lite matfett, ca 3 minuter per sida. Låt dem kallna.

3
Skala och skiva lökarna. Varva strömming och lök i en bunke eller karott.

4
Koka samman alla ingredienserna till lagen. Låt den kallna. Häll den kalla lagen över strömmingen. Strö eventuellt över hackad dill. Låt strömmingen stå några timmar innan den avnjuts.