Du behöver
- 500 g blandfärs
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 st ägg
- 1 st vitlöksklyfta pressad
- 2 msk basilika eller 1 tsk torkad
- 1 tsk fransk senap
- 1 dl parmesanost nyriven
- 2 msk tomatpuré
- 1 dl vatten
Tomatsås:
1 st burk krossade tomater
1 st lök stor gul
3 msk tomatpuré
1 tsk socker
2 msk basilika eller 1 tsk torkad
0.5 st buljongtärning
peppar
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Börja med såsen: Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt tomatkrosset, tomatpuré, socker, basilika och smulad buljong. Låt såsen puttra på svag värme ca 15 minuter. Smaka av med peppar.
2
Rör samman färsen med alla ingredienserna till en smidig smet.
3
Forma biffar med vattensköljda händer. Stek biffarna i omgångar ca 3-4 minuter per sida så att de blir genomstekta. Bjud biffarna tillsammans med tomat, löksås och kokt pasta.