Du behöver
- kycklingfil ca 6
- 1/2-1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 3 dl crème fraîche
- 100 g skinka rökt
- 3 msk hackad persilja
- 1.5 tsk senap fransk
- 2 dl ost riven lagrad
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 6 port:
Gör så här
1
Lägg filéerna i en smord ugnssäker form. Salta och peppra.
2
Finhacka skinkan och blanda den med creme fraiche, persilja, senap och ost. Hit går rätten att förbereda.
3
Bred blandningen över kycklingen och stek i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Servera med någon grönsak och kokt eller stekt potatis, eller varför inte potatisrosor.
4
Så här gör du potatisrosor:
Pressa kokt potatis, salta, lägg i en klick matfett och en äggula. Vispa moset pösigt och spritsa “rosor” på ett ugnssäkert fat. Gratinera i 250° ca 10 minuter eller tills topparna fått fin färg.
Pressa kokt potatis, salta, lägg i en klick matfett och en äggula. Vispa moset pösigt och spritsa “rosor” på ett ugnssäkert fat. Gratinera i 250° ca 10 minuter eller tills topparna fått fin färg.