Du behöver

  • kycklingfil ca 6
  • 1/2-1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 dl crème fraîche
  • 100 g skinka rökt
  • 3 msk hackad persilja
  • 1.5 tsk senap fransk
  • 2 dl ost riven lagrad

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Lägg filéerna i en smord ugnssäker form. Salta och peppra.

2
Finhacka skinkan och blanda den med creme fraiche, persilja, senap och ost. Hit går rätten att förbereda.

3
Bred blandningen över kycklingen och stek i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Servera med någon grönsak och kokt eller stekt potatis, eller varför inte potatisrosor.

4
Så här gör du potatisrosor:
Pressa kokt potatis, salta, lägg i en klick matfett och en äggula. Vispa moset pösigt och spritsa “rosor” på ett ugnssäkert fat. Gratinera i 250° ca 10 minuter eller tills topparna fått fin färg.