Du behöver
- 5 st ägg
- 7.5 dl socker
- 3 3/4 dl majonnäs
- 2 tsk vaniljsocker
- 5 dl vetemjöl
- 2.5 dl kakaopulver
- 0.5 tsk bakpulver
- 0.5 tsk bikarbonat
- 0.25 tsk salt
- 2 msk kaffepulver frystorkat
- 0.5 dl vatten kokhett
- 2.5 dl filmjölk
Det här behövs:
Gör så här
1
Smörj och mjöla en sockerkaksform (formarna här i USA är stora så det behövs kanske två av de mindra svenska formarna).
2
Vispa ägg, socker, majonnäs och vaniljsocker kraftigt med elvisp i ca 4 minuter eller tills smeten är ljus och luftig.
3
Sikta samman mjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt.
4
Blanda kaffepulvret i vattnet och rör sedan i filmjölken.
5
Med elvispen på låg fart tillsätter man så mjölblandningen omväxlande med kaffeblandningen och vispar enbart tills det har precis blandats väl.
6
Häll smeten i formen (formarna). Baka i mitten av ugnen i 165-175 grader i ca 1 timme och 15 minuter (beror på storleken av formen), eller tills kakan är torr.
7
Låt svalna i formen ca 10 minuter. Ta ur kakan ur formen och låt svalna på galler. Strö över florsocker eller ät kakan med lite vispad grädde.