Du behöver

  • 5 st ägg
  • 7.5 dl socker
  • 3 3/4 dl majonnäs
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 2.5 dl kakaopulver
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk bikarbonat
  • 0.25 tsk salt
  • 2 msk kaffepulver frystorkat
  • 0.5 dl vatten kokhett
  • 2.5 dl filmjölk

Det här behövs:

Gör så här

1
Smörj och mjöla en sockerkaksform (formarna här i USA är stora så det behövs kanske två av de mindra svenska formarna).

2
Vispa ägg, socker, majonnäs och vaniljsocker kraftigt med elvisp i ca 4 minuter eller tills smeten är ljus och luftig.

3
Sikta samman mjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt.

4
Blanda kaffepulvret i vattnet och rör sedan i filmjölken.

5
Med elvispen på låg fart tillsätter man så mjölblandningen omväxlande med kaffeblandningen och vispar enbart tills det har precis blandats väl.

6
Häll smeten i formen (formarna). Baka i mitten av ugnen i 165-175 grader i ca 1 timme och 15 minuter (beror på storleken av formen), eller tills kakan är torr.

7
Låt svalna i formen ca 10 minuter. Ta ur kakan ur formen och låt svalna på galler. Strö över florsocker eller ät kakan med lite vispad grädde.