Du behöver
- 3.5 st älgkött eller griskött
- 1 st gul lök
- 1 st burk champinjoner
- 2 st morötter
- 1 st bambuskott burk
- 1 st paprika gul
- 1 st grön paprika
- 1 st röd paprika
- 1 krm salt
- vitpeppar lite efter smak
- lökpulver
- paprikapulver
- soja
- 0.5 l vatten
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skär köttet i små bitar, ca 1 cm. Krydda och stek på svag värme. Häll på en msk soja och slå på 1 1/2 dl vatten. Häll över i en gryta.
2
Bryn löken och häll på 1 msk soja och en 1/2 dl vatten. Häll över i grytan.
3
Stek på svampen och gör lika som med löken.
4
Skiva moroten i tunna skivar och fräs på dem lika som svampen och löken.
5
Låt grytan koka upp medan du fräser upp bambuskotten på samma sätt som det övriga. När grytan kokat upp, häll i bambuskotten och töm av vätskan som du gör en tjock sås av. Häll tillbaka såsen över grytan.
6
Skär paprikorna i små bitar och rör ner. Dom skall inte koka. Servera med ris.