Lenas kinagryta (av Lena i Edsbyn)

Du behöver 3.5 st älgkött eller griskött 1 st gul lök 1 st burk champinjoner 2 st morötter 1 st bambuskott burk 1 st paprika...

Du behöver

  • 3.5 st älgkött eller griskött
  • 1 st gul lök
  • 1 st burk champinjoner
  • 2 st morötter
  • 1 st bambuskott burk
  • 1 st paprika gul
  • 1 st grön paprika
  • 1 st röd paprika
  • 1 krm salt
  • vitpeppar lite efter smak
  • lökpulver
  • paprikapulver
  • soja
  • 0.5 l vatten

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär köttet i små bitar, ca 1 cm. Krydda och stek på svag värme. Häll på en msk soja och slå på 1 1/2 dl vatten. Häll över i en gryta.

2
Bryn löken och häll på 1 msk soja och en 1/2 dl vatten. Häll över i grytan.

3
Stek på svampen och gör lika som med löken.

4
Skiva moroten i tunna skivar och fräs på dem lika som svampen och löken.

5
Låt grytan koka upp medan du fräser upp bambuskotten på samma sätt som det övriga. När grytan kokat upp, häll i bambuskotten och töm av vätskan som du gör en tjock sås av. Häll tillbaka såsen över grytan.

6
Skär paprikorna i små bitar och rör ner. Dom skall inte koka. Servera med ris.

Scroll to Top