Du behöver
- 1 kg nötkött högrev, bog eller grytbitar
- 2 st purjolök
- 1.5 tsk salt
- 2 krm peppar
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st burk krossade tomater
- 2 st lagerblad
- 37 cl rödvin
- 1.5 dl buljong
- 1 tsk timjan
- 3 st morötter
- 1 st squash
- 1 msk vetemjöl + 1
- körsbärstomater ca 15
- oliver ca 15
Garnering: timjan
Det här behövs för ca 6 port:
Gör så här
1
Skär köttet i ca 2 cm stora bitar. Ansa och skiva purjolöken.
2
Bryn köttet i omgångar i lite matfett i en stekpanna. Lägg över det i en gryta. Fräs purjolöken i lite matfett. Lägg över den i grytan.
3
Salta, peppra och pressa i vitlöken. Tillsätt tomater, vin, buljong, lagerblad och timjan. Låt allt puttra under lock ca 60–70 minuter eller tills köttet är mört.
4
Skala och skär morötterna i tunna stavar. Skiva squashen och dela skivorna i halvor eller kvartsbitar. Rör ut mjölet med vatten.
5
Rör ner redningen i grytan och rör om. Tillsätt morötter och squash. Låt grytan puttra ytterligare ca 5–10 minuter.
6
Blanda i oliver och delade körsbärstomater strax före serveringen. Garnera med några kvistar timjan. Bjud kokt ris till.