Du behöver

  • 1 kg nötkött högrev, bog eller grytbitar
  • 2 st purjolök
  • 1.5 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st burk krossade tomater
  • 2 st lagerblad
  • 37 cl rödvin
  • 1.5 dl buljong
  • 1 tsk timjan
  • 3 st morötter
  • 1 st squash
  • 1 msk vetemjöl + 1
  • körsbärstomater ca 15
  • oliver ca 15

Garnering: timjan

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Skär köttet i ca 2 cm stora bitar. Ansa och skiva purjolöken.

2
Bryn köttet i omgångar i lite matfett i en stekpanna. Lägg över det i en gryta. Fräs purjolöken i lite matfett. Lägg över den i grytan.

3
Salta, peppra och pressa i vitlöken. Tillsätt tomater, vin, buljong, lagerblad och timjan. Låt allt puttra under lock ca 60–70 minuter eller tills köttet är mört.

4
Skala och skär morötterna i tunna stavar. Skiva squashen och dela skivorna i halvor eller kvartsbitar. Rör ut mjölet med vatten.

5
Rör ner redningen i grytan och rör om. Tillsätt morötter och squash. Låt grytan puttra ytterligare ca 5–10 minuter.

6
Blanda i oliver och delade körsbärstomater strax före serveringen. Garnera med några kvistar timjan. Bjud kokt ris till.