Du behöver

  • 2 st äpplen
  • 1 l vatten
  • 1 dl socker

Till muffinssmeten

50 g margarin
2.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
1.5 dl socker
0.5 dl mjölk
12 st muffinsformar

Det här behövs för ca 12 port:

Gör så här

1
Börja med att sätta igång ugnen på 225 grader.

2
Skala äpplena och skär dom i tunna kärnfria klyftor. Häll ned skivorna i en kastrul med 1 liter vatten.

3
Tag sedan 1 dl socker och häll ned i kastrullen samtidigt som du sätter pannan på högsta värme. Låt sedan äppelskivorna koka tills de blir mjuka.

4
Till muffinssmeten börjar du med att smälta margarinet och låter det svalna. Blanda sedan ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Vispa sedan ägg och socker poröst i en annan störe skål. Häll försiktigt ned mjölblandningen i äggsmeten och vispa samman röran.

5
Tag sedan det smälta margarinet och häll försiktigt ned det tillsammans med röran. Häll ned mjölken på samma gång.

6
Ställ sedan ut 12 formar på en plåt och sikta ned smet i halva formen. Lägg i några äppleskivor och täck sedan frukten med mera smet.

7
När du har fyllt alla formarna så sätt in plåten i ugnen i ca 6 minuter eller tills de har fått fin färg. Tag sedan ut plåtenoch låt dem svalna under en bakduk eller ett bakplåtspapper.


Kommentar:
Fyll gärna muffinsarna med andra sorters bär som till exempel hallon, blåbär, björnbär eller varför inte rivet skal av en citron.