Du behöver
- 2 st äpplen
- 1 l vatten
- 1 dl socker
Till muffinssmeten
50 g margarin
2.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
1.5 dl socker
0.5 dl mjölk
12 st muffinsformar
Det här behövs för ca 12 port:
Gör så här
1
Börja med att sätta igång ugnen på 225 grader.
2
Skala äpplena och skär dom i tunna kärnfria klyftor. Häll ned skivorna i en kastrul med 1 liter vatten.
3
Tag sedan 1 dl socker och häll ned i kastrullen samtidigt som du sätter pannan på högsta värme. Låt sedan äppelskivorna koka tills de blir mjuka.
4
Till muffinssmeten börjar du med att smälta margarinet och låter det svalna. Blanda sedan ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Vispa sedan ägg och socker poröst i en annan störe skål. Häll försiktigt ned mjölblandningen i äggsmeten och vispa samman röran.
5
Tag sedan det smälta margarinet och häll försiktigt ned det tillsammans med röran. Häll ned mjölken på samma gång.
6
Ställ sedan ut 12 formar på en plåt och sikta ned smet i halva formen. Lägg i några äppleskivor och täck sedan frukten med mera smet.
7
När du har fyllt alla formarna så sätt in plåten i ugnen i ca 6 minuter eller tills de har fått fin färg. Tag sedan ut plåtenoch låt dem svalna under en bakduk eller ett bakplåtspapper.
Fyll gärna muffinsarna med andra sorters bär som till exempel hallon, blåbär, björnbär eller varför inte rivet skal av en citron.