Du behöver

  • 1 kg räkor som skalas
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl majonnäs gärna lätt
  • 1 msk tomatpuré
  • 0.5 tsk salt
  • 1 st kajennpeppar knivsudd
  • 1 krm vitpeppar
  • 1/2-1 dl dill klippt
  • 5 st vatten blad gelatin blötlagda i kallt

Garnering:

sallad
citron
gräslök

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Hacka räkorna men spara ca 25 st till garnering.

2
Vispa grädden och blanda den med majonnäs, tomatpuré, salt och peppar. Tillsätt räkhacket och dillen.

3
Krama ur gelatinet och smält bladen på svag värme under omrörning. Rör ner lösningen i blandningen. Häll upp den i en avlång vattensköljd form, som rymmer ca 1 1/2 l. Ställ den kallt att stelna i minst 6 timmar.

4
Stjälp upp moussen och garnera. Sprödvärmd baugette är gott till.


Kommentar:
Doppa formen med mousse snabbt i hett vatten, så går den lättare att stjälpa upp.