Du behöver

  • 3 dl Ljummet vatten
  • 2 msk olja
  • 25 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • lantbrödsmjöl ca 7 dl vitt

Gör så här

1
Blanda vatten, olja, jäst, salt och socker. Rör så att jästen löser sig. Tillsätt därefter så mycket av mjölet att degen blir smidig och “samarbetsvillig”.

2
Ta upp degen på bakbordet tillsammans med lite mjöl. Arbeta den jämn, dela i 12 delar och rulla varje del till en rund bulle. Lägg dem på bakplåtspappersbeklädd plåt.

3
Lägg på en bakduk, låt jäsa i 15 min och ställ plåten i kylen över natten.

4
På morgonen är det dags att sätta ugnen på 250 grader.

5
Sätt in plåten och grädda till dess att småfrallorna får fin färg, ca 10 min.

6
Pensla med lite kallt vatten när de kommer ur ugnen.