Du behöver
- 3 dl Ljummet vatten
- 2 msk olja
- 25 g jäst
- 1 tsk salt
- 1 tsk socker
- lantbrödsmjöl ca 7 dl vitt
Gör så här
1
Blanda vatten, olja, jäst, salt och socker. Rör så att jästen löser sig. Tillsätt därefter så mycket av mjölet att degen blir smidig och “samarbetsvillig”.
2
Ta upp degen på bakbordet tillsammans med lite mjöl. Arbeta den jämn, dela i 12 delar och rulla varje del till en rund bulle. Lägg dem på bakplåtspappersbeklädd plåt.
3
Lägg på en bakduk, låt jäsa i 15 min och ställ plåten i kylen över natten.
4
På morgonen är det dags att sätta ugnen på 250 grader.
5
Sätt in plåten och grädda till dess att småfrallorna får fin färg, ca 10 min.
6
Pensla med lite kallt vatten när de kommer ur ugnen.