Du behöver

Smet:

2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1.5 st ost hg riven
4 st äggulor
2 tsk potatismjöl
0.5 tsk salt
4 st äggvitor

Fyllning:

kantareller eller motsvarande mängd konserverade
2 msk smör eller margarin
1.5 msk lök finhackad
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
0.5 dl hackad persilja

Gratinering:

2 msk smält smör eller margarin
riven ost

Ugn: 175°/250°

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Smält fettet, rör ner mjölet och späd med mjölken. Sjud i ca 5 minuter. Ta kastrullen från värmen.

2
Rör ner ost, gulor, potatismjöl och salt. Låt smeten kallna.

3
Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten. Bred ut den i en långpanna, ca 30×40 cm, klädd med smort bakpapper. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.

4
Fräs under tiden den hackade svampen i matfett tills det “knäpper” i den. Krydda med lök, salt och peppar.

5
Stjälp upp sufflén på ett bakpapper. Fördela svampen över hela ytan och strö på persilja.

6
Rulla ihop från långsidan, pensla rullen med smält fett och strö på lite ost. (Hit går rätten att förbereda.) Gratinera ca 10 minuter. Servera med någon sallad.