Du behöver
- squash ca 500 g
- 1 st purjolök
- 200 g champinjoner skivade
- 1.5 msk smör eller margarin
- 1 krm svartpeppar
- 1 tsk mejram
- 2 dl vatten
- 0.5 st grönsaksbuljongtärning
- 1 msk pressad citronsaft
- 1 msk kinesisk soja
- 0.5 tsk salt
- 50 g sötmandel skalad
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Ansa och skiva purjolöken. Fräs den i fett tillsammans med svampen.
2
Dela squashen på längden och skär den i skivor. Lägg dem i grytan.
3
Tillsätt kryddor, vatten och buljongtärning. Rör om och sjud på svag värme ca 5 minuter. Späd med lite mer vatten, om det behövs.
4
Rosta under tiden mandeln i torr stekpanna under omrörning.
5
Smaksätt grytan med citronsaft, soja och lite salt. Strö över mandeln och servera med ris eller bröd och tomater.