Squashgryta med svamp och mandel

Du behöver squash ca 500 g 1 st purjolök 200 g champinjoner skivade 1.5 msk smör eller margarin 1 krm svartpeppar 1 tsk mejram 2...

Du behöver

  • squash ca 500 g
  • 1 st purjolök
  • 200 g champinjoner skivade
  • 1.5 msk smör eller margarin
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk mejram
  • 2 dl vatten
  • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 msk kinesisk soja
  • 0.5 tsk salt
  • 50 g sötmandel skalad

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Ansa och skiva purjolöken. Fräs den i fett tillsammans med svampen.

2
Dela squashen på längden och skär den i skivor. Lägg dem i grytan.

3
Tillsätt kryddor, vatten och buljongtärning. Rör om och sjud på svag värme ca 5 minuter. Späd med lite mer vatten, om det behövs.

4
Rosta under tiden mandeln i torr stekpanna under omrörning.

5
Smaksätt grytan med citronsaft, soja och lite salt. Strö över mandeln och servera med ris eller bröd och tomater.

Scroll to Top