Du behöver
- squash ca 500 g
- 1 st purjolök
- 200 g champinjoner skivade
- 1.5 msk smör eller margarin
- 1 krm svartpeppar
- 1 tsk mejram
- 2 dl vatten
- 0.5 st grönsaksbuljongtÀrning
- 1 msk pressad citronsaft
- 1 msk kinesisk soja
- 0.5 tsk salt
- 50 g sötmandel skalad
Det hÀr behövs för ca 4 port:
Gör sÄ hÀr
1
Ansa och skiva purjolöken. FrÀs den i fett tillsammans med svampen.
2
Dela squashen pÄ lÀngden och skÀr den i skivor. LÀgg dem i grytan.
3
TillsÀtt kryddor, vatten och buljongtÀrning. Rör om och sjud pÄ svag vÀrme ca 5 minuter. SpÀd med lite mer vatten, om det behövs.
4
Rosta under tiden mandeln i torr stekpanna under omrörning.
5
SmaksÀtt grytan med citronsaft, soja och lite salt. Strö över mandeln och servera med ris eller bröd och tomater.