Räk- och pestopaj I

En paj med räkor känns alltid lite lyxigt att bjuda på.

Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
2.5 msk kallt vatten

Fyllning:

600 g räkor med skal
2 pkt spenat
1 st gul lök
1 dl pesto
1 tsk salt
1 krm peppar

Äggsmet:

4 st ägg
3 dl mjölk

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Finfördela det kalla matfettet i mjölet till en smulig massa.

2
Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop till en deg. Lägg den kallt att vila ca 30 minuter.

3
Tryck ut pajdegen i en pajform. Nagga bottnen och ställ den kallt ca 30 minuter.

4
Tag fram pajskalet och förgrädda det mitt i ugnen ca 10 minuter.

5
Tina spenaten och pressa ur vattnet. Skala och hacka löken. Skala räkorna.

6
Fräs lök och spenat i lite matfett. Tillsätt pesto och smaka av med salt och peppar.

7
Fördela spenatröran över det förgräddade pajskalet. Strö räkorna över det hela.

8
Vispa samman ägg och mjölk. Häll äggsmeten över pajen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30–40 minuter eller tills äggsmeten har stannat och fått fin färg.

Scroll to Top