Du behöver
- 1 kg benfri kotlettrad
- 1.5 tsk salt
Fyllning:
2 dl purjolök finhackad
1 msk smör
100 g skinka rökt
Sås:
2.5 dl matlagningsgrädde
2 msk vetemjöl
4 dl buljong
2 tsk dragon
2 tsk soja äkta
Ugn: 175°
Det här behövs för ca 6 port:
Gör så här
1
Skär upp köttet från långsidan och platta ut det.
2
Strimla purjolöken fint och låt den mjukna i smöret i en kastrull utan att purjon får färg. Skär skinkan i små tärningar och hacka persiljan. Rör ner det i purjolöken.
3
Bred purjolöksfräset över köttet. Rulla ihop köttet och knyt om med bomullssnöre. Salta och peppra och lägg köttet i en eldfast form. Stek mitt i ugnen ca 1 timme och 15 minuter. Ös köttet någon gång under stektiden med skyn som har bildats.
4
Blanda samman grädden och mjölet i en kastrull. Tillsätt buljongen och låt såsen koka upp under omrörning. Låt såsen koka 3-5 minuter under fortsatt omrörning. Smaka av med salt, peppar, dragon och äkta soja.
5
Skär upp köttet och lägg det på uppläggningsfat tillsammans med säsongens kokta grönsaker och kokt potatis eller klyftpotatis.