Basilikamarinerade räkor på bruschetta

Bruschetta är en rostad eller grillad skiva bröd med olivolja och vitlök. Den äts ofta med tomat i någon form. Här har vi dessutom toppat bruschettan med marinerade räkor. Nytt, spännande och väldigt gott.

Du behöver

  • 600 g räkor med skal
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.33 dl rödvinsvinäger
  • 1 kruka basilika
  • svartpeppar
  • 4 st brödskivor
  • 2 st tomater
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala räkorna. Strimla basilika fint.

2
Rör samman 1/2 dl olivolja med vinäger och basilika. Peppra lätt.

3
Rör ner räkorna i oljan och låt dem marineras en stund. Skålla, skala och tärna tomaterna.

4
Rör samman tomathacket med pressad vitlök och 2 msk olivolja. Smaka av med salt och peppar.

5
Rosta brödskivorna. Fördela tomathacket över dem. Toppa med de marinerade räkorna.

Scroll to Top