Du behöver
- 0.75 kg potatis kokt
- 0.75 kg tomater
- 4 st vitlöksklyftor
- 1.5 tsk basilika
- 1 tsk timjan
- 1 st lagerblad
- 0.5 dl persilja finhackad
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 0.5 dl olivolja
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skär potatis och tomater i skivor. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka persiljan.
2
Blanda samman basilika, timjan, smulat lagerblad, finhackad persilja, salt och peppar.
3
Varva potatis, tomater och kryddgrönt i en smord eldfast form. Droppa över olivoljan.
4
Täck formen med aluminiumfolie och ställ den kallt ca 1 timme.
5
Ställ in formen mitt i ugnen med folie och låt gratängen bli genomvarm, ca 30 minuter.