Annorlunda potatisgratäng

Jättegod att äta som ensamrätt men smakar också bra till rökt skinka eller rostbiff.

Du behöver

  • 0.75 kg potatis kokt
  • 0.75 kg tomater
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1.5 tsk basilika
  • 1 tsk timjan
  • 1 st lagerblad
  • 0.5 dl persilja finhackad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 dl olivolja

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär potatis och tomater i skivor. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka persiljan.

2
Blanda samman basilika, timjan, smulat lagerblad, finhackad persilja, salt och peppar.

3
Varva potatis, tomater och kryddgrönt i en smord eldfast form. Droppa över olivoljan.

4
Täck formen med aluminiumfolie och ställ den kallt ca 1 timme.

5
Ställ in formen mitt i ugnen med folie och låt gratängen bli genomvarm, ca 30 minuter.

Scroll to Top