Du behöver
- 600 g fläskfilé
- 2 st lökar små gula
- 2 st äpplen syrliga
- 2 st banan
- 3 tsk curry
- 2 st vitlöksklyftor
- margarin till stekning
- 2 msk soja äkta
- 2 msk mangochutney
- 3 dl vatten
- 1 st buljongtärning
- 1 dl vispgrädde
- jordnötter eventuellt
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala och skiva löken. Fräs den mjuk och glansig i matfett tillsammans med pressad vitlök och curry. Lägg över det i en kastrull.
2
Skala och riv äpplena. Lägg över det i kastrullen. Skala och skiva bananerna och lägg dem i kastrullen.
3
Tillsätt soja, mangochutney, vatten och smulad buljongtärning. Låt allt puttra på svag värme i ca 15 minuter.
4
Skiva under tiden fläskfilén i ca 1 1/2 cm tjocka skivor. Bryn dem gyllene på båda sidorna i lite matfett. Salta och peppra lätt.
5
Lägg över köttet i kastrullen och låt allt puttra i ytterligare ca 4-5 minuter.
6
Tillsätt grädden och låt allt bli genomvarmt. Smaka av. Strö eventuellt över jordnötter. Kokt ris, sallad och lite extra mangochutney smakar gott till.