Annicas heta gryta

En lättlagad gryta med het currysmak.

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • 2 st lökar små gula
  • 2 st äpplen syrliga
  • 2 st banan
  • 3 tsk curry
  • 2 st vitlöksklyftor
  • margarin till stekning
  • 2 msk soja äkta
  • 2 msk mangochutney
  • 3 dl vatten
  • 1 st buljongtärning
  • 1 dl vispgrädde
  • jordnötter eventuellt

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och skiva löken. Fräs den mjuk och glansig i matfett tillsammans med pressad vitlök och curry. Lägg över det i en kastrull.

2
Skala och riv äpplena. Lägg över det i kastrullen. Skala och skiva bananerna och lägg dem i kastrullen.

3
Tillsätt soja, mangochutney, vatten och smulad buljongtärning. Låt allt puttra på svag värme i ca 15 minuter.

4
Skiva under tiden fläskfilén i ca 1 1/2 cm tjocka skivor. Bryn dem gyllene på båda sidorna i lite matfett. Salta och peppra lätt.

5
Lägg över köttet i kastrullen och låt allt puttra i ytterligare ca 4-5 minuter.

6
Tillsätt grädden och låt allt bli genomvarmt. Smaka av. Strö eventuellt över jordnötter. Kokt ris, sallad och lite extra mangochutney smakar gott till.

Scroll to Top