Du behöver

  • 1 st ägg
  • 2.5 dl lättfil
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk socker
  • 0.5 tsk salt
  • 30 g smält smör

Blåbärsgrädde:

1 dl vispgrädde
1 dl lätt crème fraiche
0.75 dl sylt blåbär
lönnsirap eventuellt

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Börja med blåbärsgrädden. Vispa grädden till skum. Tillsätt creme fraichen och rör till en jämn smet. Rör ner blåbärssylten och smaka av med lite lönnsirap. Ställ blåbärsgrädden kallt.

2
Smält smöret och låt det svalna. Vispa upp ägget, tillsätt filmjölken och vispa samman ägg och filmjölk.

3
Blanda samman mjölet med socker, salt och bakpulver. Rör ner det i äggsmeten. Tillsätt det avsvalnade smöret och rör allt till en jämn smet.

4
Hetta upp en stekpanna och smörj den med lite margarin. Klicka ut ca 1/2 dl smet på järnet och stek pannkakan gyllene på båda sidorna på mellanvärme. Fortsätt grädda tills smeten är slut.