Därför kan Karin inte öppna munnen i skidbacken

Hon gnider in tänderna med tandkräm – sedan öppnar hon inte munnen under hela dagen i skidbacken. 55-åriga Karin har haft problem med ilningar i tänderna i många år. – Jag kan knappt beskriva vilken skillnad en ny, fungerande produkt mot ilningar skulle göra för mitt liv, säger hon.

Många svenskar drabbas av ilningar i tänderna. En av dem är 55-åriga Karin. Hon har lidit av problemet i många år – och det har kommit att påverka hennes vardag negativt. Värst är det när det börjar bli kallt ute.

– I vår familj tycker vi om att åka skidor och brukar därför sticka iväg till fjällen då och då. Men det är inte bara härligt för mig att vara i backen. Jag kan inte öppna munnen på hela dagen, säger Karin.

För att lindra problemet har hon smörjt in tänderna med vanlig tandkräm på morgonen och sedan har hon hållit munnen stängd fram tills att familjen är inomhus igen.

– Det kan låta som att jag överdriver. Men känslan av att le ute i kylan, och speciellt i det vinddrag som det blir när man åker utför, är fruktansvärt obehaglig, säger Karin.

Har du också problem med ilninar i tänderna? Läs mer här!

Därför kan Karin inte öppna munnen i skidbacken
Karin smörjer in tänderna med tandkräm på morgonen. Sedan låter hon bli att le under hela dagen i skidbacken. Foto: Bigstockphoto.com

Undviker varm mat

Hon berättar även att hon har problem med att äta och dricka sådant som är varmt. Det kan handla om att skippa kaffet på morgonen eller undvika härliga soppor.

Att Colgate har kommit med serien Colgate® Sensitive Pro-Relief™, med produkter som lindrar ilningar i tänderna, tycker hon låter spännande.

– Jag vill testa både tandkrämen och den nya ilningspennan med den tillhörande tandborsten. Pennan låter smart eftersom den är så liten. Då kan man ju ha den i fickan under dagen och använda den så fort man behöver, säger Karin.

Därför kan Karin inte öppna munnen i skidbacken
Karin undviker kaffe på morgonen för att slippa ilningarna. Foto: Bigstockphoto.com

Så fungerar det

Men hur funkar det egentligen? Enkelt kan man säga att den kliniskt bevisade Pro-Argin-teknologin, som finns i  serien Colgate® Sensitive Pro-Relief™, förseglar kanalerna som leder in till tändernas nerver. Det gör att du slipper den obehagliga känslan och får omedelbar smärtlindring. Det här utmärker sig från många andra produkter mot ilningar, som främst lugnar smärtan och där du kan tvingas vänta flera veckor på resultat.

Med Colgate® Sensitive Pro-Relief™ får du omedelbar smärtlindring när du applicerar tandkrämen direkt på den ilande tanden med fingertoppen och masserar varsamt i en minut.  

– Det låter väldigt smart. Men det skönaste är ändå att man inte behöver gå till tandläkaren utan kan fixa problemet själv, säger Karin.

Läs mer om ilningar i tänderna här!

Därför kan Karin inte öppna munnen i skidbacken

* Rabatten kan användas på ICA, Coop, Willys, Citygross mfl. Alla personuppgifter som överförs, behandlas enligt personuppgiftslagen och kommer endast att användas i samband med att du får rabatten.

Scroll to Top