Clafoutis med plommon och aprikoser

Den krämiga franska desserten clafoutis påminner om en ugnspannkaka med frukt i. Här har vi använt plommon och aprikoser. Servera med vaniljglass.

8 portioner

Du behöver

  • 1 kg plommon och aprikoser
  • 4 msk strösocker
  • smör till formen

Smet

3 ägg
3 dl mjölk
1 ⅓ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Garnering och servering

socker
mynta
vaniljglass

Ugn: 175°

Gör så här

1

Dela och kärna ur frukten. Blanda frukt och socker i en smord ugnssäker form.

2

Sätt formen i nedre delen av ugnen i 15 minuter. Rör om 1–2 gånger under tiden.

3

Smet: Vispa ihop ägg och 3 msk av mjölken. Vispa i socker, vaniljsocker och mjöl blandat med bakpulver. Rör i resten av mjölken.

4

Fördela smeten över frukten. Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter eller tills smeten stannat och fått färg.

5

Garnering och servering: Strö över socker och mynta, servera med vaniljglass.

Scroll to Top