Du behöver
- 500 g kycklingfilé
- 1 msk rapsolja
- 1 tsk spiskummin
- salt och peppar
- 2 st paprikor röd och grön
- 1 st gul lök
- 180 g kabanosskorv
- 2.5 dl ris
- 1 dl rapsolja
- 1 pkt krossade tomater 400 g
- 3 dl vatten
- 1 st hönsbuljongtärning
- 1 burk majskorn 160 g
Servering
1 dl svarta oliver
Gör så här
1
Dela kycklingfilén i bitar och blanda med olja, spiskummin, salt och peppar.
2
Kärna ur och skär paprikorna i bitar.
3
Trä upp kyckling och paprika på spett och grilla runt om i ca 10 minuter.
4
Jambalayaris: Skala och hacka löken. Skär korven i mindre bitar.
5
Fräs lök, korv och ris i olja i en gryta.
6
Tillsätt krossade tomater, vatten och buljongtärning och koka under lock i 20 minuter.
7
Blanda i avrunnen majs.
8
Servera med svarta oliver.