Du behöver
- 150 g smör
- 3 st ägg
- 3 dl strösocker
- 2 msk koncentrerad flädersaft
- rivet skal av en halv citron
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
Garnering
florsocker
fläderblommor
citronzest
Ugn: 175°
Gör så här
1
Smält smöret och låt svalna. Smörj och bröa en hålform, ca 2 liter.
2
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
3
Rör ner smör, flädersaft och citronskal varvat med mjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker.
4
Klicka smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Låt svalna i formen i 5 minuter.
5
Stjälp upp på sockrat bakplåtspapper. Låt kallna.
6
Garnering: Toppa kakan med siktat florsocker, fläderblommor och citronzest.