Sockerkaka med citron och fläder

En riktig sommarsockerkaka med smak och doft av citron och fläder.

Du behöver

  • 150 g smör
  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 msk koncentrerad flädersaft
  • rivet skal av en halv citron
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

Garnering

florsocker
fläderblommor
citronzest

Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält smöret och låt svalna. Smörj och bröa en hålform, ca 2 liter.

2

Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.

3

Rör ner smör, flädersaft och citronskal varvat med mjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker.

4

Klicka smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Låt ­svalna i formen i 5 ­minuter.

5

Stjälp upp på sockrat bakplåtspapper. Låt kallna.

6

Garnering: Toppa ­kakan med siktat florsocker, fläderblommor och citronzest.

Scroll to Top