Du behöver
- 1 st ägg
- 1.5 dl panko eller vanligt ströbröd
- 600 g skinkschnitzel
- 3 msk smör
- salt
- peppar
- 400 g gnocchi
- 250 g champinjoner
- 2 msk rapsolja
- 1 st vitlöksklyfta
- 200 g körsbärstomater
- 100 g gorgonzola
Pressgurka:
1 st gurka
0.5 dl strösocker
2 msk ättiksprit
1 dl vatten
Garnera med
persilja
Gör så här
Pressgurka: Skölj och skiva gurkan tunt med osthyvel. Blanda socker, ättiksprit och vatten och blanda i gurkan. Låt dra under tiden resten tillagas.
Vispa upp ägget i en djup tallrik och häll panko på ett fat. Doppa schnitzlarna först i ägg och sedan i ströbröd.
Stek schnitzlarna i smör på medelvärme, ca 3 minuter per sida. Krydda med salt och peppar.
Koka gnocchin enligt anvisningarna på förpackningen och låt rinna av. Dela champinjonerna i kvartar och stek i olja.
Skala och hacka vitlöken och blanda i tillsammans med gnocchi. Stek tills den fått lite färg. Lägg i delade tomater och gorgonzola i bitar. Låt allt bli varmt och krydda med salt och peppar. Servera till schnitzlarna tillsammans med gurkan. Strö över persilja.