Du behöver
Botten:
80 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 st ägg
3.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
250 g kesella
1.5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 st ägg
2.5 dl svarta vinbär
Garnering: vinbärblad, siktat florsocker
Ugn: 175°
Gör så här
Rör samman smör och socker krämigt och fluffigt. Tillsätt ägget. Blanda samman mjöl och bakpulver. Sikta ner i smeten.
Smörj och bröa en form med avtagbar kant ca 24 cm i diameter. Kläm gärna ett smort bakplåtspapper i formens botten.
Tryck ut degen jämnt i formen, försök att även få upp deg på formens kanter.
Blanda samman kesella, socker, vaniljsocker och ägg. Häll fyllningen i formen. Strö över bären och grädda pajen strax under ugnens mitt i 50–60 minuter, känn med sticka. Tag ut och låt svalna.
Garnera med lite vinbär och sikta över florsocker. Det är fint att garnera med vinbärsblad och lite kryddgrönt.