Svartvinbärspaj med kesella

Du behöver Botten: 80 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 1 st ägg 3.5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver Fyllning: 250 g kesella 1.5 dl...

Du behöver

Botten:

80 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 st ägg
3.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:

250 g kesella
1.5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 st ägg
2.5 dl svarta vinbär

Garnering: vinbärblad, siktat florsocker

Ugn: 175°

Gör så här

1

Rör samman smör och socker krämigt och fluffigt. Tillsätt ägget. Blanda samman mjöl och bakpulver. Sikta ner i smeten.

2

Smörj och bröa en form med avtagbar kant ca 24 cm i diameter. Kläm gärna ett smort bakplåtspapper i formens botten.

3

Tryck ut degen jämnt i formen, försök att även få upp deg på formens kanter.

4

Blanda samman kesella, socker, vaniljsocker och ägg. Häll fyllningen i formen. Strö över bären och grädda pajen strax under ugnens mitt i 50–60 minuter, känn med sticka. Tag ut och låt svalna.

5

Garnera med lite vinbär och sikta över florsocker. Det är fint att garnera med vinbärsblad och lite kryddgrönt.

Scroll to Top