• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Sticka till hemlösa - en värmande succé

  Att sticka söta babyplagg till små frysande barn, det är förstås en sak. Men hur går det när man ber människor att sticka sockar och vantar till vuxna hemlösa män? Finns det en plats i hjärtat även för dem? Det gör det i allra högsta grad, det har vi på Hemmets Journal kunnat konstatera.

  Bild 1289652

  Efter att vi i nummer 45 skrivit om vårt samarbete med Ulrica Loebs projekt Hjälpstickan satte vår läsekrets fart på stickorna och visade än en gång prov på flit och generositet.

  – Inte mindre än 4902 hemstickade bidrag kom in till Hjälpstickan under hösten, en mycket stor del av dem från Hemmets Journals läsare, säger Ulrica, initiativtagare till Hjälpstickan.

  – De har redan spridit värme till inte minst många, många hemlösa män. Det är särskilt glädjande att det kommit så många strumpor och vantar i stora storlekar, för det är det som det finns allra störst behov av.

  – Vantar har ju alltid en förmåga att komma bort och vad gäller strumpor så är det faktiskt så att många hemlösa män går utan strumpor i skorna också vintertid och ett par hemstickade strumpor gör stor skillnad när det gäller att hålla värmen. Det finns inget som värmer som ett par hemstickade strumpor i ullgarn.

  – Och sedan kan man aldrig komma ifrån att omtanken, att någon har lagt ner tid på ett hemstickat plagg, den värmer extra mycket!

   

  Sticka & Skicka är ett samarbete mellan Hemmets journal, Libris förlag och Hjälpstickan. 

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!