• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Skicka hemstickad värme till de hemlösa!

  Sticka & skicka tar nya tag! Nu inleder vi ett samarbete med Hjälpstickan och Libris förlag där målsättningen är att samla ihop så mycket hemstickat som möjligt till Sveriges allt fler hemlösa. Enligt Socialstyrelsen fanns det 2011 34 000 utan hem i Sverige och antalet ökar hela tiden. Nu hjälper vi de hemlösa att få hemstickad värme i vinter!

  Bild 1290422

  2011 fanns det 34 000 hemlösa i Sverige, idag ännu fler.

   

  Hjälpstickan har sedan flera år en imponerande organisation för att samla in hemstickat till hemlösa. Ändå är behovet fortsatt stort. Allra mest behövs strumpor/sockor och vantar till män, men även mössor, halsdukar och värmande tröjor och koftor är välkommet. Endast hemstickade plagg är välkomna i den här kampanjen, Hjälpstickan kan inte hantera andra typer av bidrag.

   

  Vi har satt samman ett garnpaket som kan köpas i HJ Shop och nedan får du beskrivningar på enkla men bra mössor, vantar och halsdukar, men självklart kan du sticka av garnrester eller garner du köper på annat sätt.

   

  Kampanjen pågår till och med 31 december 2013. Du kan lämna in ditt bidrag på 14 platser i landet och skicka till nästan lika många. Adresslistor hittar du på länken nedan.

   

  Skriv gärna ut våra fina etiketter och skicka med ditt bidrag! "

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!