• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Värmande babyplagg på väg till Zambia

  Ett stickcafé i Örkelljunga har stickat och skickat bland annat över 400 filtar till de behövande i Zambia. Det gjorde webbredaktionen nyfiken, så vi bestämde oss för att tala med Ann-Britt Persson, som är ansvarig för stickkaféet.

  Bild 1290670

  Ulla Larsson, Ann-Britt Persson, Berit Hermansson, Alvi Olsson, Iris Björnstedt, Ann-Marie Rosqvist och Irene Naert på stickkkaféet i Örkelljunga med alla filtar och babyplagg som är redo att skickas vidare till Zambia.

   

  Hur mycket babyplagg har ni skickat till Zambia?

  – Det blev drygt 400 filtar och 250 tröjor med tillhörande mössor och 'tossar'. När jag läste om "Sticka och skicka" kände jag bara 'Wow, det här måste vi vara med på'. Jag ringde direkt till Human Bridge och de blev naturligtvis jätteglada och erbjöd sig att komma hämta alla grejerna på egen hand.

   

  Har ni stickat till välgörenhet tidigare?

  – Ja, vi har deltagit i olika projekt där vi skickat plagg till Johannesburg och Kapstaden. Och när vi då har fått se bilder därifrån på små barn med våra plagg, då värmer det verkligen i hjärtat. Då vet man att det verkligen kommer fram och gör nytta.

   

  Hur många är ni som har stickat?

  – Vi är väl mellan 15-20 damer som har varit med och stickat. En del har suttit hemma och stickat på egen hand och en del har varit med här när vi har stickkafé på tisdagseftermiddarna.

   

  Hur länge har ni hållit på med det här?

  – Jag fick idén för drygt tre år sedan när jag hade varit på ett stickseminarium. De berättade om behovet av stickade kläder till barn i Afrika, att barnen åkte hem efter förlossningen invirade i tidningspapper. Då vaknade mitt hjärta. Jag gick direkt till diakon Boel Skoglund, som driver Café Sackeus i Svenska kyrkans regi, och sen var det fixat på en kvart.

   

  Fotnot: Ett längre reportage om stickkaféet i Örkelljunga kan ni läsa i Hemmets Journal nummer 49.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!