• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Jag kan inte sluta oroa mig

  Jag oroar mig för mina barn och barnbarn, mina vänner och världens tillstånd i allmänhet. Jag har svårt att koppla bort de molande tankarna och kan inte njuta av livet.

  Jag kan inte sluta oroa mig
  Lotta Friberg tipsar om ett naturligt preparat för att motverka stress och oro. | Foto: TT

  Jag är en kvinna på 68 år som oroar mig ständigt. Jag minns inte exakt när det började, men det har blivit värre det sista året.

  Jag oroar mig för mina barn och barnbarn, mina vänner och världens tillstånd i allmänhet. Jag har svårt att koppla bort de molande tankarna, även om jag vet att de inte är realistiska. Det påverkar mig i vardagen, gör att jag känner mig stressad och inte kan slappna av och njuta av livet.

  Jag känner att detta tar all min energi, och jag är ofta helt orkeslös i slutet av dagen. Jag hittar inte kraft till att göra något annat än att ligga i soffan och titta på tv, och då blir jag ofta ännu mer oroad av allt jag ser på nyheterna.

  Jag vill inte gå till doktorn eller börja äta något läkemedel för detta, jag är ju faktiskt inte sjuk!

  Däremot skulle jag kunna tänka mig att prova något naturpreparat. Vad kan du rekommendera till mig?

  Oroliga Greta

  Hälsokostexpert Lotta Friberg svarar:

  Det du beskriver är ju inte så konstigt, med tanke på hela situationen med pandemin som varit närvarande för oss alla nu under drygt ett och ett halvt år.

  För att motverka stress och oro kan du prova att ta ett kosttillskott som heter Ashwagandha, KSM66.

  LÄS ÄVEN: Är ashwagandha så bra som folk säger?

  Detta är bra för fysisk och mental kapacitet, känslomässig balans, avslappning, uthållighet och ork. Det finns dessutom många studier på denna produkt som pekar på att den är effektiv och ger goda resultat.

  Du bör börja med att ta två kapslar på morgonen och två på kvällen. Effekten kommer inom två–fyra veckor och förstärks gradvis, du kan äta detta tillskott under en längre tid.

  Sedan tycker jag själv att en aminosyra som heter L-teanin ger mig bra effekt, den tar jag vid behov. Den har en lugnande effekt på kropp och sinne.

  Lotta

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!