• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Går preparaten att kombinera?

  Jag tar metoprolol 50 mg, en halv tablett två gånger dagligen. Går det att kombinera det med Liposinol? Har den någon effekt på viktminskning?

  Apotekare Fredrik Hed svarar:

  Liposinol är en medicinteknisk produkt som består av ett fiberkomplex som påstås kunna binda upp till 27 procent av fettet i kosten. På det viset minskas fett- och kaloriupptaget, vilket skulle kunna bidra till en bättre viktkontroll.

  Metoprolol är en medicin som är vanlig för att sänka blodtrycket, och vid andra hjärt-kärlsjukdomar. Den har funnits länge och är välbeprövad.

  Det finns inga studier där man har testat kombinationen, men det bör gå bra att kombinera Liposinol med metoprolol, eftersom Liposinol verkar lokalt i tarmen. Du bör dock för säkerhets skull kontrollera ditt blodtryck, samt tala om för din läkare att du använder Liposinol.

  Det finns faktiskt några små undersökningar där man har studerat fiberkomplexet som används i Liposinol. Studierna visade att de som tog Liposinol gick ner 2,4 kilo mer i vikt under 12 veckor, jämfört med dem som fick verkningslöst placebo. Dessutom satt effekten kvar i 24 veckor. En viss effekt sågs också på midjeomfång, som minskade.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!