Låt hjärtat styra – inte pengarna

Jag är en kvinna som tillsammans med min bror äger vårt föräldrahem 50-50. Vår mor bor kvar men ska flytta till en lägenhet i juni....

Jag är en kvinna som tillsammans med min bror äger vårt föräldrahem 50-50. Vår mor bor kvar men ska flytta till en lägenhet i juni. Min bror vill att vi genast ska skicka huset till försäljning, men jag känner mig lite tveksam till det. Vet inte om jag själv vill lösa ut honom, flytta dit själv eller tillsammans med någon. Eller om jag vill dela tomten och bygga något nytt på en del av tomten. Självklart vill jag ju göra en “god” affär, men inte till vilket pris som helst. Är jag för känslomässigt bunden? Borde jag göra mig av med det och gå vidare? Det finns även en kär vän till mig som jag träffat i två år som påverkar mitt beslut. Ska vi flytta ihop?

Benny svarar:

– Du är känslomässigt bunden till ditt föräldrahem och det är inte fel. Fast jag känner att det inte blir bra om du flyttar dit. Men känslomässiga beslut ska alltid landa i hjärtat, det är viktigare än pengarna. Annars känns det som att du förlorar en bit av dig själv. Din bror har ett boende och ett liv som är färdigt, där av det som du upplever som ett okänslosamt engagemang i ert föräldrahem. Men han är snäll. Ni är bara i olika skeenden i livet.

– Den man du har träffat kommer du att flytta ihop med, men inte i din mammas hus.

Scroll to Top