Chatt med Benny Rosenqvist 10 januari

Benny Rosenqvist, 45, är Hemmets Journals nya livsguide. Med hjälp av sin värme, klokhet och mediala förmåga svarar han en gång i månaden på läsarnas...

Benny Rosenqvist, 45, är Hemmets Journals nya livsguide. Med hjälp av sin värme, klokhet och mediala förmåga svarar han en gång i månaden på läsarnas frågor om kärlek och relationer. En gång i månaden chattar han dessutom med besökarna på HemmetsJournal.se.
 
Det här är en utskrift från chatten med Benny torsdagen den 10 januari. Benny hann svara på ungefär 50 av de 370 frågor som ställdes. Nästa chatt blir torsdagen den 7 februari.
 
Moderator: Hej och välkomna till chatten med Benny! Nu är kl 16.00 och vi börjar. Glöm inte att använda ditt riktiga förnamn när du skriver din fråga, annars kan Benny inte svara!
Kristina: Hej Benny!
Jag tillhör en av de lyckliga som trivs i mitt eget sällskap. Ändå längtar jag efter att träffa han som skall bli mannen i mitt liv. Får du någon känning om/när detta kommer att ske?
Varma hälsningar
Benny: Kristina!
Du är snart färdig för att möta honom med litet h innan du möter han med stort H. Det kommer en kortare relation innan du möter den stora kärleken. Du har blivit lite ringrostig när det gäller kärlek så du behöver komma igång igen.
Jag beundrar ditt arbete med dig själv, jag ser att du har tittat på ditt eget känsloliv. Du har fått en större självkänsla och självtillit.
Du kan till och med tycka att du är vacker nu. Grattis!
Kram Benny
Rigmor: Var brytningen med den man jag slutat träffa sedan någon månad ett misstag? Jag har svårt att glömma honom.
Benny: Rigmor, han var inte det du trodde. Du gjorde alldeles rätt som bröt med honom. Du bygger upp en illusion om något som aldrig har varit någonting. Du har lite att jobba med dig själv innan du är färdig att våga leva med någon. Rädslan styr dig för mycket fortfarande.
Kram Benny
Therese: Hej! Jag har de senaste sju åren levt ensam med mina två döttrar. Under hösten har jag blivit stämd av min f d man för umgängesrätt. Jag har inte nekat honom umgänge men han har under alla år gjort allt han kan för att förstöra för mig och flickorna. Kommer det här att fortsätta i många år till eller kommer det att få ett avslut iom rättegången i vår?
Benny: Din f d man vill komma åt dig genom att göra det sorgligt för dig och dina döttrar. Han kommer att dra detta långt för han har inget annat att göra dig illa med längre. Jag känner att han har ett emotionellt outvecklat känsloliv och din son har flyttat hemifrån för att du har behandlat honom som din pojke.
Vad skönt att du ska träffa en man nu, och inte ta hand om fler män utan känner dig värd att bli älskad. Din f d man kommer inom ett år att träffa en ny kvinna. Då har han inte så mycket tid med dina flickor och då lugnar allt succesivt ner sig. Det är en bra kvinna han träffar så det blir lugnt för dina flickor att vara där.
Kram Benny
Cilla: Ser du en framtid för mig och min sambo? Ska jag satsa på min dröm om att skriva eller ska jag satsa på vårdyrket? Kände starkt att jag måste fråga just dig. Tack på förhand.
Benny: Först måste du tro på det du gör, lita på din förmåga. Jag ser att du har haft många tankar som handlar om andra yrken och det grundar sig i att du inte lyssnar till insikter du har om dina egna behov på insidan. Du kommer att bli en fantastisk författare.
Kram Benny

Anna-Karin: Är jag på rätt väg med dom aktiva val jag gjort (jobb och flytt till Malmö) och mår mina barn bra av vårt “nya” liv?
Tack. Att jag hittade hit idag och denna tid är mycket märkligt…
Benny: Anna-Karin, vi leds dit där vi ska vara. Både du och dina barn är här för att lära er att träffa människor som tillför er livsavgörande situationer så som ny kärlek i ditt liv. Barnen kommer att få massor av nya kompisar, men jag ser att ni kommer att flytta igen – denna gång inom staden Malmö.
Kram Benny
 
Eva: Hej Benny. Har träffat dig tidigare. Jag är änka sedan tio år. Har haft ett förhållande med en man i sju år nu. Fick veta för tre månader sedan att han gått bakom ryggen på mig i två och ett halvt år med kontaktannonser på nätet. Detta har tagit mig väldigt hårt, jag varken äter eller sover, klarar precis av mitt arbete.
Kommer jag någonsin över hans svek, hittar jag någon ny man eller förblir jag ensam? Han är dessutom skyldig mig en massa pengar, får jag tillbaka dem av honom? Vi har en firma tillsammans, kommer vi att gå i konkurs? Vår ekonomi där är usel.
Min pappa dog i julas, jag känner att han är “nära” mig. Försöker han säga mig något?
Benny: Eva, kära du vad glad jag är att din man gick bakom ryggen på dig så att ert dåliga förhållande kunde bli upplöst. Ni var fast i något som var väldigt självömkande och dåligt. Jag ser att ni båda kommer att få det bättre när ni kommer vidare i era liv. Du är värd den kärlek som snart kommer in. Han har vackra bruna ögon, han har en märkligt rak näsa, han har ett långsmalt ansikte. Men gud vilka stora händer han har! Men han har all den kärlek du behöver och ett leende som får dig att smälta.
Grattis till din nya kärlek!
Kram Benny

Ewa: Hej Benny!
Mina föräldrar dog 2007, pappa i januari och mamma i februari. Man läser så mycket om kontakt med andra sidan. Men från mina föräldrar är det helt tyst, eller finns det tecken som jag inte förstår? Kan du se något om dem?
Tack på förhand
Benny: Ewa, dina föräldrar har givit dig många tecken men det kvittar hur tydliga de är – de har slagit ner tavlor, de har ringt på telefonen och på dörren och du har bara tänkt “vad konstigt”. Hur många tecken ska du ha? Mamma tycker inte att du ska tänka så mycket på vikten som du gjort sista tiden, du är inte så rund som du tycker. Men hon tycker att du äter för mycket sötsaker och att du ofta står och tittar in i kylskåpet för att se om där är något gott. Hon tycker du ska ändra dina matvanor istället så att du kan äta mer. De hälsar dig båda två.
P.S. Pappa hälsar att han är fortfarande inte bra på att dansa. Mamma tycker det är omöjligt att lära honom. Speciellt tango.
Kram Benny
Kristina: Hej Benny!
Jag undrar när kommer jag träffa den rätta eller har jag redan träffat honom… Undrar också kommer jag får några barn.
Kram
Benny: Kristina, nej du har inte träffat den rätte. Vet du inte hur det känns när man är förälskad? Du har varit tokförälskad innan, kommer att bli det igen, men inte i honom. Det kommer in en blond viking som kommer att vara 1,87 lång men han slår lätt med vänster fot när han går. Jag ser även att det kommer att leda till en vigselring. Grattis!
Barn, det blir inte fem barn i detta livet, men dock väl två. Två envisa flickor. Den ena får du hålla mycket om ryggen när det gäller mat, hon är fixerad vid att äta. Den andra får du truga för att äta. Det kommer att vara mycket temperamentsfulla tongångar i familjen, mycket kärlek. Du kommer att få en familj som älskar dig. All lycka!
Kram Benny

Emma: Snart är det dags för mig att välja till gymnasiet. Jag hade tänkt välja samhäll men jag vet inte om det är rätt för mig. Jag är bra på att måla men vet inte om det skulle leda något vart. I så fall skulle jag välja estetiska programet. Vad tycker du?
Benny: Emma! Jag ser att det bor en otroligt duktig konstnär i dig som både är bra på att uttrycka sig i skrift och i bild. Jag ser inte bara att du kan bli en bra bildkonstnär utan att du också kan bli en ypperlig fotograf. Du har ett väldigt varmt språk när du skriver. Jag tror att du kommer att ha flera yrken i ditt liv av kreativ art. Du kommer att få svårt att välja, du kommer att fortsätta utbilda dig och växa artistiskt.
Lycka till, Älva!
Kram Benny

Ann: Om man har mist ett barn, som i mitt fall, vad jag har svårt med är att älska andra när jag själv inte tycker att jag är värd något utan enbart är misslyckad. Vad är meningen, har jag valt detta själv till detta liv och min son valde att dö i ung ålder, kan det verkligen vara så?
Benny: Ann, mitt hjärta blöder. Gud vad det är svårt att hitta rätt efter att man mist ett barn. Allting blir liksom upp och ner och man vet inte hur man ska kunna fortsätta. Jag känner att du har börjat leva igen och att du börjar känna in dina andra barn mer igen. Snart känner jag att du fylls utav ljus i ditt hjärta igen.
Kärlek Benny
Robert: Hej Benny. Jag är 28 år gammal och har inte hittat en riktig flickvän än. Varför har jag en sån otur? Jag kämpar som in i, finns hon på nätet eller ute? Snälla…
Benny: Robert, jag ser en vacker blond-rödhårig tjej som är smal och har väldigt smala fingrar. Hon är inte speciellt lång, hon klär sig gärna i klänning och kjol och är ofta rosig om kinderna, lite röd i hyn. Det blir en innerlig kärlek, giftermål, tre barn – två pojkar och en flicka. Jag förstår att du inte ser några tjejer, för det är hon som kommer att hitta dig. Fast inte på nätet, hon kommer fram till dig en kall sommardag.
Kram Benny

Maria: Hej Benny. Jag har en dotter på snrt ett år och jag undrar varför jag går med en ständig ångest och oro och varför jag alltid vill ha vuxensällskap? Det är jobbigt att känna så för jag var inte sådan före graviditeten.
Benny: Maria, jag känner att din dotter drar till sig andar. Hon har alltså en medial förmåga, så de känslor du får är att du känner dig betittad från andra sidan. Du besitter även denna gåva att kunna se andevärlden om du vågar öppna upp. Gör du det så kommer ångesten att försvinna. Det är en söt, varm, frisk, ljuvlig dotter du har. Det kommer att gå väldigt bra för henne och hon kommer absolut inte att dö tidigt. Jag ser heller inte några större sjukdomar. Så sluta oroa dig och börja leva!
Kram Benny
irene: Jag har träffat en man som jag har ett förhållande till sen ett halvår tillbaka. Kommer det att hålla? Saken är den att vi bägge är gifta på var sitt håll och han är ca tolv år äldre än jag.
Benny: Irene! Mannen du träffar nu har kommit in för att du ska lära dig att kunna ta emot kärlek och kunna växa som människa och våga lita på att någon verkligen kan älska dig. Och det samma är det för honom, för jag ser att han har blivit mycket sviken i sitt äktenskap, överkörd och nästan lite psykiskt misshandlad. Så du läker honom just nu. När du och han har läkt färdigt finns det en ny kärlek för er båda som kommer fortsätta livet ut.
Kram Benny

Veronica: Hej Benny! Jag är så orolig för min mamma! Hon lider av depression och svår ångest. Kommer hon bli frisk igen? Det finns en man i hennes liv som hon känner stark trygghet och vänskap för men ingen förälskelse. Blir hon lycklig om hon blir sambo med honom? Är han den rätta för henne att börja om på nytt med? Hon är 60 år och har levt ensam sedan 2001. Hoppas på svar!
Benny: Veronica, din mamma har inte jobbat speciellt mycket med sig själv. Alla andra har varit viktiga i hennes liv, så hon har glömt hur det är att leva. Nu när hon har fått tag i sitt eget liv har hon blivit deprimerad. Så uppmuntra henne till att göra saker som hon har glömt bort att göra, så som att dansa, lyssna på musik, bjuda hem gäster, träffa sina barnbarn.
Det kommer en man in i hennes liv. Fantastiskt att hon har levt själv ett tag, för det har hon verkligen behövt. Men tro det eller ej, hon kommer att bli sambo.
Kram Benny

elizabeth: Hej Benny! Undrar om vi kommer att få fler barn. Undrar även hur min son har det på andra sidan och även min mor och far. Har haft många år med mycket sorg.
Benny: Elizabeth, jag ser att en pojke är på väg. Din son älskar att vara på andra sidan för han slipper att göra alla måsten, som att bädda sängen, laga mat. Han bara lever i kärlek nu. Där är en nära kvinnlig släkting, som jag tror är din mormor, som tar sig an honom väldigt mycket.
Kram Benny

Tina: Jag tror att det är “meningen” att jag skulle träffa den man jag för ca åtta veckor har träffat. Att vi har delat flera liv tidigare osv. Men är han “MANNEN I LIVET”? Kan du se några kopplingar från tidigare liv?
Benny: Tina! Ja, det var meningen. Inte denna sommaren men nästa sommar så hör jag bröllopsklockor. Det känns som att ni har haft många liv tillsammans men det är nog ovant för dig att vara kvinna i förhållandet, för det är första gången. Alla andra liv har du varit man. Så försök inte bestämma så mycket över honom utan låt honom få utrymme. Han är inte van vid att bestämma och styra så du har fått en väldigt snäll man. Han ska vara rädd om sin nacke, köra försiktigt så att han inte får en whiplashskada, han har lite bråttom i trafiken. Jag ser inte att han ska dö i en trafikolycka, jag ser att ni ska åldras tillsammans om ni tar vara på det fina ni har fått.
Kram Benny

eva: Kommer jag att bli vän med mina syskon? Vi har inte pratat med varandra på flera år.
Benny: Eva! Gud vad ni är olika allihopa. Egensinniga, stolta och lite självupptagna. Någon måste svälja förtreten för att ni ska kunna bli vänner igen. Jag ser en vänskap.
Kram Benny

Helena: Vill höra om du kan se vad vi var med om när barnen var små. Är hundra på att det var skyddsandar som vakade över oss. Två bränder som kunnat bli otäcka men som vi blev “varnade” för så det inte blev så farligt. Leksaker som rörde sig utan batterier o s v. Var det någon som skyddade huset eller var det någon av våra nära som gått bort?
Benny: Helena, jag ser fem stycken skyddsänglar runt omkring er i hela familjen. Ni är verkligen beskyddade. Jag ser inte att fler bränder eller stora olyckor ska drabba er, men jag är tveksam till om det inte kommer ett barn till.
Lycka till!
Kärlek Benny

Dennis: Hej Benny. Jag har blivit spådd till mångmiljonär tre gånger men jag har aldrig fått reda på hur jag ska bli det. Vill också veta om jag kommer att få ett jobb snart? Tack på förhand.
Benny: Dennis! Jag ser mycket jobb i många år, sen ser jag en vinst på obligationer. Det är obligationer som du kommer att få av en kvinnlig släkting i julgåva. Men jag ser ändå att du inte kommer att sluta arbeta. Jag ser ett arbete där du kommer att jobba mycket med huvudet, en rörig arbetsplats där du måste ta mycket snabba beslut. Men folk springer ut och in som yra höns och det har någonting med försäljning att göra.
Kram Benny
katarina: Hej. Bor inte ihop med min kille men har en liten bebis på tio månader. Tror jag är kär i en annan, som jag känt sedan 3,5 år tillbaka. Han i sin tur har en annan tjej. Vad händer med mitt liv?
Benny: Katarina, grattis till din fantastiska intuition och din känsla av vad du behöver. Givetvis ser jag som du att du kommer att leva med en annan man senare, men du är inte färdig att lämna det du har för ni ska lära er att kommunicera med varandra på ett djupare sätt och ge varandra komplimanger och verkligen mena det. Så ni har mycket att jobba med innan ni kan dela på er er. Jag ser dig som trebarnsmamma. Lycka till med barnen och den nya mannen.
Kram Benny

Alicia:
Hej Benny! Jag är en ganska lugn tjej som vill fråga hur det kommer att gå inom teatern för mig? Jag gillar att spela och sådant. Men jag går inte på någon som helst teater. Jag har också en kompis som jag har blivit ovän med. Nu är jag med en annan, kan jag lita på den jag nu är med? Tackar på förhand!
Benny: Alicia, jag ser att du har bestämt dig för att stå på scenen redan innan du gick ner på jorden denna gången. Så det blir så. Jag ser att du och din kompis har varit ovänner innan, så det kommer ni att bli fram och tillbaka ett tag. Men glöm inte bort att vänskapen ändå trots allt är stor mellan er. Ni mår inte bra någon av er av den här ovänskapen och jag ser att ni kommer att vara vänner till och från hela livet.
Kram Benny

Nina:
Hej Benny. Min farfar gick över på juldagen, kan du se hur han har det? Kram
Benny: Nina, farfar är förvirrad, för det är så mycket han ska lära sig nu när han kommit över på andra sidan. Så har han fått träffa sin mamma och pappa. Han lovar att ge dig ett tecken genom att på onsdag i nästa vecka blinka med ljuset i ditt rum.
Kram Benny
 
Robert F: Kära Benny. Min viktigaste och konstigaste fråga: Jag har varit nästan besatt av Alexander den store i fyra år, känner en märklig samhörighet med honom. Det går inte att beskriva… Har han det bra i andevärlden, vet han om att jag finns, kommer han försöka att hjälpa mig i mitt svåra liv? Viva…
Benny: Robert, han är inte kvar på andra sidan. Han har levt som människa tio gånger. Nu är han en kvinna i maktposition och kommer att ge dig tecken i en dröm att han nu har det bra.
Kram Benny

Gunilla:
Jag önskar mej ett barn till, kommer jag att få det?
Benny: Gunilla, jag ser en fantastiskt vacker liten flicka. I andevärlden har hon namnet Angelica. Hon är väntad och längtad av dig sedan länge så jag förstår din känsla.
Kram Benny
Stina: Min son behöver hjälp med att finna sin väg. Vi litar inte på varandra, han har ingen han kan vända sig till. Jag känner att jag håller på att alldeles tappa allt, jag vet inte hur jag ska hitta rätt. Tycker jag egentligen om min son? Kan någon på andra sidan hjälpa oss?
Benny: Stina, gud vilken dålig kommunikation! Ni behöver professionell hjälp, kontakta en terapeut. Jag känner att ni tycker väldigt mycket om varandra och att ni egentligen är väldigt lika, bångstyriga och stolta och har svårt för att jämka mot varandra. Mitt tips är att du som mamma lyssnar på vad han egentligen säger, känn i ditt hjärta vad han vill förmedla. Han känner sig så vilsen. Han har tappat bort vem han är, han tror inte ni älskar honom. Var tydlig, han behöver det. Han behöver dig. Och du behöver verkligen honom.
Kärlek till er båda, tänker på er.
Kram Benny
Benny: Jag tackar er alla som har givit mig en fantastisk stund. Glöm inte bort att ge varandra kärlek, älska dem som är viktiga i ditt liv men glöm inte bort din granne.
Jag tycker att vi måste se hur mycket vi behöver varandra, vara varandras länk till ett bättre liv. Du och jag har en viktig uppgift att göra det bättre i vår vackra värld.
Tills vi hörs, kärlek till er alla!
Kram Benny och Madeleine (som skrev ned Bennys ord)

Moderator: Benny är åter här för att chatta den 7 februari!

Scroll to Top