• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Per Penna: En hemlig festmåltid från ett oväntat gömställe

  I veckans brev till Per Penna skriver två nöjda torparflickor om ett kärt sommarminne - en hemlig fest som trollades fram ur underbyxorna!

  Per Penna: En hemlig festmåltid från ett oväntat gömställe

  Veckostädningen i torpet avslutas på dasset med att sätta blommor i mjölkspannen som jag bevarat. Tankar och känslor tillbaka cirka 75 år, när min syster och jag gick till byn genom skogen för att köpa två liter mjölk. Inte så kul, tyckte vi.

  Men min syster var alltid påhittig. På hemvägen, strax innan huset kom inom synhåll, dukade hon upp till fest på en fin sten. Festen bestod av två "lock" mjölk och fyra sockerbitar till min syster, ett lock och två sockerbitar till mig.

  – För du är bara fem år och jag är tio, förklarade hon.

  Sockerbitarna trollade hon fram ur underbyxorna. På den tiden var det gummiband i benen på underbyxorna, så där brukade hon förvara sina hemligheter. Känslan kan inte beskrivas – hur vi njöt av sommar, sol, kall mjölk och samhörighet på vår hemliga fest.

  Två nöjda torparbarn

   

  Per Penna svarar: En fin påminnelse om att barndomen kan vara en förtrollad tid! Det här blir veckans brev och belönas med fem Trisslotter. Kanske blir det vinst som räcker till ett helt paket socker?

   

   

  Välkommen med brev till Per Penna. Du får skriva om vad du vill och du får gärna skicka med bilder. Per Penna läser alla brev. De som får plats i tidningen honoreras.

  Mejla till: per.penna@egmont.se

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!