Grillade kycklingben med mangosalsa och limesmör

Du behöver ca 1,2 kg kycklingben 1.5 dl sås 4 st vakuumförpackade majskolvar 1,5 dl färdigköpt BBQ-sås gärna med hickory flingsalt och svartpeppar olivolja flingsalt...

Du behöver

  • ca 1,2 kg kycklingben
  • 1.5 dl sås
  • 4 st vakuumförpackade majskolvar
  • 1,5 dl färdigköpt BBQ-sås gärna med hickory
  • flingsalt och svartpeppar
  • olivolja
  • flingsalt och svartpeppar

Mangosalsa

200 g cocktailtomater
1 st mango
1 st röd chilifrukt
2 st salladslökar
2 st vitlöksklyftor
2 st passionsfrukter
2 msk olivolja
1 dl koriander
salt

Limesmör

150 g rumsvarmt smör
rivet skal av 2 limer
1 st pressad vitlöksklyfta
1 tsk flytande honung
flingsalt

Gör så här

1

Blanda kycklingen med BBQ–sås. Marinera i kylen några timmar.

2

Grilla benen runt om över glöd tills de är genomgrillade och köttsaften är ofärgad. Pensla med såsen ett par gånger under tiden. Krydda med salt och peppar.

3

Dela varje majskolv i fyra delar och gnid in dem med olivolja. Grilla hastigt runt om. Bred ev lite limesmör på majsen och strö över flingsalt.

4

Salsa: Klyfta tomaterna. Skala och tärna mangon. Kärna ur och hacka chilifrukten. Strimla salladslöken. Skala och finhacka vitlöken. Gröp ur passionsfrukterna. Blanda alla ­ingredienserna och smaka av med salt.

5

Limesmör: Blanda ­ingredienserna. Förvara smöret i kylen till strax före servering.

Scroll to Top