Stjärnspäckat i årets julkalender

De folkkära namnen duggar tätt i årets julkalender när SVT valt att prioritera tradition över moderniteter.

När “Panik i tomteverkstan” drar igång är det snö och julkänsla som står i fokus och vi kan vänta oss ett frosseri av tomtar, granar och gröt. Efter de senaste årens utsvävningar har SVT nu tänkt om och bestämt sig för att ge tittarna vad de vill ha.

– Jag tror att vi var lite mer vågade förut och det kanske var bra då. Men jag märker så tydligt hur tittningen ökar, institutionen julkalendern sätter sig starkare och starkare. Då känner jag att då ska vi faktiskt leverera det som tittarna har på sin önskelista, säger Johanna Gårdare, chef för SVT Barn, till Aftonbladet.

I julkavalkaden hittar vi även hel rad erfarna skådespelare. I huvudrollerna syns Pernilla Wahlgren och Per Andersson som tomtemor och tomtefar. Per Andersson hade en roll i 2013 års julkalender Barna Hedenhös uppfinner julen. Rollen som tomtemormor görs av Pernilla Wahlgrens egen mamma, Christina Schollin. De har inte spelat mot varandra sedan en uppsättning av Pippi Långstrump när Pernilla var 12 år gammal.

– Vi känner varandra utan och innan. Det är en lust och en glädje att få spela med sin dotter, säger Christina Schollin till Nöjesbladet.

Flera av de andra prominenta skådespelarna i årets upplaga är veteraner när det kommer till julkalendrar. Leif Andrée medverkade i Pelle Svanslös (1997) och Kaspar i Nudådalen (2001), Suzanne Reuter syntes i Sunes Jul (1991). Allan Svensson var med i julkalendern Håkan Bråkan (2003) samt En riktig jul (2007). Både Helge Skoog och Rolf Skoglund hade roller i Ture Sventon privatdetektiv (1989).

På rollistan finns också namn som Sven Melander, Marko “Markoolio” Lehtosalo, Katarina Ewerlöf med flera.

 

Här kan du få en smygtitt på Panik i tomteverkstan:

Scroll to Top