• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Hollywoodkändis fann sina rötter i Halland

  I våras fick paret Annika och John Ruff i Olofstorp, Valinge, ett samtal från en person som sa att han var platsletare för ett tv-program som skulle sändas i brittiska BBC.

  Hollywoodkändis fann sina rötter i Halland

  – Han ville komma och titta på båtsmanstorpet, säger Annika Ruff.

  Programmet visade sig vara "Who do you think you are?", Vem tror du att du är?, där kändisar letar sina släktrötter och de fick veta att det rörde sig om en skådespelerska som var känd långt utanför Englands gränser.

  Först kvällen före tv-inspelningen avslöjades att det var Kate Winslet och de fick skriva på papper om att ingenting berätta för någon utomstående förrän programmet sänts.

  Kate Winslet har halländska rötter genom sin morfars farfars farfar och utbrast "Absolut magiskt!" när hon klev in under det låga taket i torpet som är ett skyddat byggnadsminne och ligger alldeles intill makarna Ruffs bostad.

  – Kate Winslet hade maken Ned och 5-årige sonen Bear med sig också. Jag pratade mest med Ned eftersom han satt inne hos oss större delen av dagen och läste läxor med sonen, säger John Ruff som själv har rötterna i Kanada.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!