• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Sola säkert!

  Efter en lång vinter är vi många som längtar efter solens värmande strålar. Men du har väl inte hunnit glömma bort hur du solar säkert?

  Sola säkert!

  1. Skynda långsamt

  De första dagarna behöver huden vänja sig. Det räcker med 20-30 minuter i solstolen innan det är dags att söka skugga. Öka sedan med omkring 10 minuter per dag.


  2. Lyssna på din hud


  Din hud talar om för dig när det är dags att ta en paus. Blir den röd måste den få vila. Alla har vi olika hudtyper och exakt hur mycket sol vi tål utan att bränna oss är högst individuellt.


  3. Ta en titt på klockan


  Visst kan det kännas lockande att sola när det är som varmast mitt på dagen – men du gör klokt i att undvika direkt solexponering mellan klockan 11 och 14 när solen är som starkast. Ett stort parasoll på stranden gör det enkelt att söka skugga.


  4. Tänk på klädseln


  Det är inte bara när du ligger still på stranden som solen tar. Investera i en sval, långärmad tunika eller uv-tröja som skyddar dina armar och axlar när du promenerar eller tar en joggingtur längs stranden.


  5. Smörj dig rätt


  Ett tjockt jämt lager är det som gäller om solkrämen ska fungera optimalt. Om du svettas eller badar måste du fylla på med jämna mellanrum. Kläder är alltid det bästa solskyddet.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!