Vit chokladmousse med bär och påskägg

Snabb och enkel dessert! Len mousse med vit choklad och frisk smak av citron. Dekorera med färsk frukt och chokladägg.

6 portioner

Du behöver

  • 100 g vit choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • rivet skal av 1 citron
  • ½ dl pressad citron

Garnering

jordgubbar
physalis
chokladägg

Gör så här

1

Dela chokladen i mindre bitar. Låt chokladen smälta över ett vattenbad. Rör om så att den inte bränner vid och stelnar för snabbt. Tag och låt chokladen svalna.

2

Vispa samman ägg, citronsaft och skal i en annan skål. Vispa samman grädden i en annan skål.

3

Tag den svala chokladen och vänd ner i det uppvispade ägget. Vänd ner grädden.

4

Fördela smeten i glas eller i portionsskålar. Garnera med frukt, bär och godisägg. Toppa med kryddgrönt.

Scroll to Top