• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Hälsonytt!

  Vi har samlat några av de senaste rönen inom hälsa. Visste du att...

  Hälsonytt!

  Bastubad gör gott för hälsan!

  En finsk studie har slagit fast att ett flertal sjukdomar påverkas positivt av bastubadande. Högt blodtryck, hjärtsvikt, demens och vissa lungsjukdomar hör till de diagnoser som förbättras och fördröjs av regelbundna besök i bastun.

  Kvinnor bör äta mer protein!

  Hur mycket protein du äter påverkar både din muskelmassa och fysiska förmåga – framför allt efter pensionsåldern. Det visar en studie vid Örebro Universitet som undersökte skillnaderna i muskelmassa och muskelfunktion hos 100 kvinnor mellan 65 och 70 år. Bäst resultat hade de kvinnor som åt minst 1,1 gram protein per kilo kroppsvikt och dag.

  Mixad spenat kan vara bättre än hel!

  Du får i dig betydligt mer av antioxidanten lutein om du väljer att mixa din spenat i till exempel en smoothie i stället för att äta bladen hela. Det visar ny forskning från Linköpings universitet. Lutein anses ha en skyddande effekt mot hjärt- och kärlsjukdomar och åldersförändringar i gula fläcken.

  Glasögon kan hjälpa mot åksjuka!

  Ett par glasögon med färgad vätska i underkanten av bågen kan hjälpa den som lider av åksjuka. Vätskan fungerar som en konstgjord horisont och tar bort den intryckskonflikt som orsakar illamåendet. Denna nyhet kommer från franska biltillverkaren Citroën och kan bäras utanpå vanliga glasögon. Priset ligger på strax under tusenlappen.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!