• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 5 fina luftrenare att ha hemma!

  Växter har en fantastisk förmåga att göra inomhusluften bättre. Det behövs speciellt väl när inomhusluften är torr nu på vintern.

  5 fina luftrenare att ha hemma!

  1. Svärmors tunga klarar både torr luft och att torka ut. Blir vackrast i ljust läge men kan stå även i skugga. Planteras om när krukan sprängs. Mycket lättskött.

  2. Spjutbräken står fint på en piedestal där det finns utrymme år alla håll. Duscha bladen ofta. Undvik helst direkt sol och håll jorden fuktig. Den kan stå en bra bit in i ett ljust rum.

  3. Ampellilja är en lättskött favorit som är väldigt enkel att föröka själv. Fin både i kruka och ampel. Håll jorden lätt fuktig men låt den inte stå blöt. Den trivs bäst på en ljus plats utan alltför stark sol.  4. Monstera är en klassiker som blivit trendig igen. Den trivs i varm och fuktig luft. Duscha den ofta och led ner de långa luftrötterna i krukjorden. Kan bli stor och gammal. Vattna rejält och låt jorden torka upp mellan gångerna.  5. Fredskalla blommar vackert på en ljus men inte alltför solig plats. Den blommar året om men tycker inte om kyla, drag eller kallt vatten. Plantera den gärna i en hög kruka. Jorden bör inte torka ut.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!