• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Se bilderna från prinsessan Adriennes dop

  Fredagen den 8 juni hölls det dop för prinsessan Madeleines och Chris O'Neills dotter prinsessan Adrienne, i Drottningholms slottskyrka.

  Se bilderna från prinsessan Adriennes dop
  Foto: Erika Gerdemark, kungahuset.se

  Det händer mycket i vår svenska kungafamilj just nu, det är faktiskt knappt att vi hänger med bland festligheterna!

  Fredagen den 8 juni var det dop för prinsessan Adrienne. Madeleines och Chris yngsta dotter döptes i Drottningholms slottskyrka, precis som sina syskon. Prinsessan som har nummer tio i tronföljden fick namnet Adrienne Josephine Alice och titeln hertiginna av Blekinge. 

  Den officiella dopbilden på Adrienne tillsammans med sina föräldrar.
  Foto: Erika Gerdemark, kungahuset.se

  Med mormor drottningen och morfar kungen, samt farmor Eva O'Neill.
  Foto: Erika Gerdemark, kungahuset.se

  Här ser vi Adrienne tillsammans med alla sina faddrar, Coralie Charriol Paul, Nader Panahpour, Natalie Werner; Anouska d'Abo, Gustav Thott och Charlotte Kreuger Cederlund.
  Foto: Erika Gerdemark, kungahuset.se

  Under dopceremonin, som sändes i SVT, kunde man se att själva föremålet för festligheterna sov sig igenom stora delar av ceremonin. Storasyster Leonore, som döptes i samma kyrka för exakt fyra år sedan, höll däremot igång och roade gästerna genom att gå runt barfota. Storebror Nicolas var också på plats, liksom alla kusinerna utom Estelle som blivit sjuk i sista sekund.

  Prinsessan Madeleine fyllde 36 år den 10 juni. Foto: Erika Gerdemark, kungahuset.se

  Den 8 juni är ett viktigt datum för prinsessfamiljen. Inte nog med att deras båda döttrar döpts just detta datum, de gifte sig dessutom just den 8 juni 2013. Och bara två dagar senare, den 10 juni, firar prinsessan Madeleine sin födelsedag. Som vanligt hedrades hon med en nytagen bild på kungahusets hemsida, tagen av Erika Gerdemark i samband med fredagens dop. Prinsessan var strålande vacker i blommig klänning från Giambattista Valli och matchande blomsterkrans i håret.

  Efter det lyckade dopet uttryckte Madeleine sin tacksamhet till alla som firat Adriennes dopdag på Instagram, där hon postade en bild på sig själv, Adrienne och morfar kungen. Även Carl Philip och Sofia är flitiga på Instagram och har postat en bild på hela familjen redo för dop. 

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!