• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Benny Rosenqvist: Så njuter du bäst av sommaren

  Sommaren är en fantastisk årstid, men också full av måsten och förväntningar. Saker som kanske inte alltid är så lätta att hantera. Men sommaren är också vår terapi, säger mediet Benny Rosenqvist.

  Benny Rosenqvist: Så njuter du bäst av sommaren

  Sommaren är ju en fantastisk tid, när möten med andra människor blir självklara. Vi svenskar, som ofta är så introverta på vintern, blommar ut och blir gladare och mer kommunikativa.

  Väderberoende är vi ju också och det är ju så få månader som ska ge oss kraft för att sedan ta oss igenom höst, vinter och vår. Men oavsett väder går det ju att vara ute på sommaren. Vi får ljuset och varmare temperaturer. Och visst kan ett sommarregn vara skönt, om man är rätt klädd!

  Många människor är deprimerade under våren och då är det fint att kunna gå längs havet och få in positiv energi i kropp och själ. Dofterna är ljuvliga på sommaren!

  Jag hade en granne som skällde på fåglarna som störde hans sömn med sitt kvittrande. I stället hade han kunnat öppna fönstret och lyssna på fåglarna, som en meditationssömn – för visst är det skönt att gå och lägga sig och somna till fågelsång? Eller att vara på stranden och se lekande barn i vattnet. Deras skratt ger hopp om framtiden!

  Jag tror att sommaren är terapi för människor. Ljuset värmer och läker vår själ. Vi behöver en tid av enklare liv, en tid när vi bara kan vara ute och nära naturen. Den som ger oss sådan styrka!

  Jag tackar alltid Moder jord för energin jag får av henne. Och jag tackar livet för varje sommar jag får lov att uppleva.

  Så möt sommaren i ditt hjärta, så möter sommaren dig – villkorslöst! Den är som en romans, som kommer tillbaka varje år!

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!