• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Abba återförenades i studion: "Som att tiden stått still"

  Abba, ett av världens mest framgångsrika band genom tiderna, har spelat in ny musik i studion tillsammans – för första gången på 35 år.

  Abba återförenades i studion: "Som att tiden stått still"
  Foto: Getty

  För första gången sedan uppbrottet för 35 år sedan har alla fyra Abba-medlemmarna, Agnetha Fältskog, 68, Björn Ulvaeus, 73, Benny Andersson, 71, och Anni-Frid Lyngstad, 72, gått in i studion tillsammans. Samarbetet har resulterat i två nya låtar.

  – Vi kände alla fyra att efter 35 år skulle det vara roligt att gå samman igen och gå tillbaka in i studion. Och det gjorde vi. Och det var som att tiden stått still och att vi bara varit iväg på en kortare semester, berättar det forna bandet i ett pressmeddelande, enligt Aftonbladet.

  En av de nya låtarna har fått namnet "I still have faith in you" och kommer att framföras i amerikanska NBC och brittiska public service-kanalen BBC redan i december, som en del av Abbas avatar-projekt. Bandet har nämligen förberett hologramföreställningar inför 2019, där fyra digitalt framställda kopior kommer att framträda med gruppens låtar. Det är också dessa så kallade "abbatarer" som kommer att framföra låten i programmet, bekräftar Abbas manager Görel Hanser för DN:

  – Ja just det, men det är riktiga Abba som sjunger.

  De fans som hoppas på en riktig återförening kommer dock bli besvikna. 

  – Nej, inte Abba. Det ska vi inte räkna med, det kommer inte hända, säger Görel Hanser till Aftonbladet.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!