• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Hovet avslöjar: Det ska prinsessan heta

  Under måndagen tillkännagavs att prinsessan Madeleines och Chris O'Neills nyfödda dotter får namnet Adrienne och blir hertiginna av Blekinge.

  Hovet avslöjar: Det ska prinsessan heta
  Foto: Chris O'Neill, Instagram

  Prinsessan Madeleines och Chris O'Neills dotter ska heta Adrienne Josephine Alice och kommer att få titeln hertiginna av Blekinge. Det tillkännagav kungen idag under en traditionsenlig konselj. 

  Prinsessparets tredje barn kom till världen fredagen den 9 mars, kl 00.41 på Danderyds sjukhus. Flickan vägde vid födseln 3465 gram och var 50 cm lång. Redan samma dag publicerade Kungahuset den första officiella bilden på nytillskottet i familjen, tagen av pappa Chris själv. Under söndagen fick vi sedan se hur det såg ut när prinsessan Leonore och prins Nicolas träffade sin lillasyster för första gången. 

  Leonore and Nicolas welcoming their little sister home ❤️

  A post shared by Princess Madeleine of Sweden (@princess_madeleine_of_sweden) on

  På ett nystartat Instagram-konto delade prinsessan Madeleine av sig av denna charmiga bild på de tre syskonen. 

  Som vanligt har spekulationerna var många kring vilket namn den nyfödda skulle få. Hovexperten Herman Lindqvist sa till Aftonbladet att "Hon kan lika gärna heta Samantha" och hos bettingbolagen var det Märtha som hade lägst odds, följt av Alice, Alicia och Lilian. Men istället blev det alltså en liten Adrienne, även om Alice faktiskt kom med som ett av andranamnen. 

  Vad tycker du om namnet?

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!