Hemmets Journal gör bok om det Sverige som försvann

Hjälp Hemmets Journal att göra en härlig bilderbok om ett Sverige som försvunnit! Vi söker bilder på hus och miljöer som inte längre finns kvar. Har du fina gamla bilder i album eller byrålådor? Då vill vi se dem!

Dansbanor, kiosker, gamla trähus, bruksmiljöer.. Sverige moderniseras och förändras i snabb takt och många hus och miljöer som var kära inslag för ganska kort tid sedan är nu oåterkallerligt försvunna.

Nu vill vi ha din hjälp med att dokumentera ett Sverige som försvunnit! Resultatet kommer att publiceras i bokform senare i år. Det kommer att bli en härligt nostalgisk bilderbok för alla som älskar fina gamla hus och miljöer från förr.

Såväl bilder från städer som från landet är välkomna men i den här boken fokuserar vi på hus, gårdar, stugor – och kiosker, dansbanor, smedjor, bensinmacker. Kort sagt, byggnader och byggnadsmiljöer av alla de slag. Bilder från kamerans födelse fram till 1970-talet är välkomna.

Du kan skicka på två olika sätt:

1. Om du har möjlighet att skanna själv, eller redan har bilden i datorn, kan du mejla den till forsvunna.sverige@egmont.se. Det som är viktigt är att bilden är högupplöst. Upplösningen bör vara 300 bildpunkter per tum eller högre. Om bilden väger mindre än 100 kb är kvalitén förmodligen för låg.

2. Skicka bilden – papperskopia eller dia – till: Ett försvunnet Sverige, Hemmets Journal, 205 07 Malmö. Om du vill att vi ska skicka tillbaka bilden efter att vi skannat den måste du skicka med ett adresserat och frankerat kuvert.

Om din bild blir publicerad i boken Ett försvunnet Sverige kommer du att få ett eget exemplar av boken!
Du kan skicka vilka gamla bilder som helst så länge de inte är tagna av proffsfotografer som äger rätt till sina bilder, t ex bilder från gamla tidningar.

Ta inte bilder från Internet eller Facebook om du inte är säker på att du har rätt att ge bilderna vidare. Vi är tacksamma om du berättar så mycket du kan om motivet och när bilden är tagen.

Senast den 26 april vill vi ha din bild!

Din bild kan också komma att publiceras av Hemmets Journal eller annan tidning eller hemsida som ges ut av Egmont Publishing AB.

Hemmets Journal gör bok om det Sverige som försvann
Hemmets Journal gör bok om det Sverige som försvann
Hemmets Journal gör bok om det Sverige som försvann
Hemmets Journal gör bok om det Sverige som försvann
Scroll to Top