Så pyntar du pumpan på 6 olika sätt

Visst blir man glad av pumpor i lysande orange! Precis det som behövs när hösten kommer och kvällarna blir mörka. Så mysigt att mötas av en lysande pumpa vid entrén eller glädjas åt på balkongen. Det brukar uppskattas av både stora och små.

Magiskt ljus

Lite magiskt, som en stjärnhimmel, blir pumpan på bordet framför fönstret och några värmeljus sprider varmt sken. Gröp ur pumpan helt och stick sedan ut hål med en äppelurkärnare, kanske behöver du hjälp av en hammare att slå på urkärnaren om skalet är hårt. Låt gärna pumpan få sällskap av nyponkvistar och andra pumpor.

Så pyntar du pumpan på 6 olika sätt

Tips!

Pumpor bör hanteras varsamt. De förstörs snabbt om de får skador, annars tål pumpor också någon minusgrad.

Så pyntar du pumpan på 6 olika sätt

Mysljus vid entrén

Härligt mysljus sprider pumpan med värmeljus i glas. Den har också fått en manschett av benvedskvistar och en liten reva av murgröna. Pumpan står fint vid entrén där den lyser i kvällningen.

 

 

Så pyntar du pumpan på 6 olika sätt

Så gör du:

Köp udda vinglas på loppis (dessa kostade en krona stycka) och pensla glasen med frosting från Panduro, så sprids ljuslågan bättre. När glasen torkat så slå av foten med en hammare.
Gör hål i pumpan med en äppelurkärnare där du vill ha glasen. Stick ner några benvedskvistar och gröna blad i pumpan och sätt sedan ner glasen. Tänd och njut!

 

Så pyntar du pumpan på 6 olika sätt

Fyrverkeri av färger

Ett riktigt färgfyrverkeri blir det på bordet om du sätter ner en kruka med prydnadskål i pumpan. På denna pumpa gör du också ett hål så stort så att en kruka ryms där och sedan är det bara att sätta ner krukan, gärna i en plastpåse så att den kan vattnas.

 

Så pyntar du pumpan på 6 olika sätt

Lysande lykta

En pumpa med ett blockljus i stormlykta är ett enkelt alternativ på bordet. Gröp ur pumpan så att stormglaset får plats och lite plats runt om så att du kan sticka ner oxelbärskvistar eller rönnbär och en murgrönsreva som extra dekoration.

 

Så pyntar du pumpan på 6 olika sätt

Fyll pumpan med blommor

Här har pumpan dekorerats med höstens blommor. Skär ut ett lock på pumpan och gröp ur så mycket att en plastpåse fylld med våt grön oasis får plats. Spetsa blomstjälkarna och stick ner blommorna i oasisen. Glöm inte att vattna.

 

Så pyntar du pumpan på 6 olika sätt

Fint på bordet

En pumpa på höstens buffébord eller på trädgårdsbordet blir välkomnande med växter som plättar i luften och silvergirlang tillsammans med paradisäpple. Gröp ur pumpan så mycket så att en kruka får plats i hålet. Sätt ner växten och paradisäpplen på blomstertrådar som gör att de nästan svävar i luften. En liten skylt med “Välkommen” känns extra festligt och välkomnande. Låt gärna växten stå i en plastpåse eftersom den vill stå fuktigt.

 

Scroll to Top