• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Här är vinnarna i vår stora fototävling!

  Oj, vilken härlig sommar det har varit! Och så många härliga sommarfoton den har resultat i! Tidigare i år bad vi er läsare att skicka in era finaste sommarbilder. Här är de tio bästa! Grattis – och tack för att vi får njuta av sommaren lite till!

  Här är vinnarna i vår stora fototävling!

  Lena-Maria Jensen i Motala skickade in den här ljuvliga bilden och berättar hur det gick till när hon fick den fina skålen med jordgubbar och sommarblommor: "Mamma vilken hand? Höger, säger jag och pekar. Varsågod mamma, säger min minsta och ger mig detta! Det här kanske hjälper lite när du har så ont?"
  Vi smälter som glass i sommarsol och tackar för att Lena-Maria förevigade minstingens söta skål.

   

  Tänk att vara ung och klättra i de sommargröna träden! Pirkko Sori de la Paz i Stockholm fångade de dinglande bara benen och fick oss att drömma om yngre och vigare kroppar...

   

  Sakta sänker sig solen över sjön. Nappar det? Saga Alexanderson i Forsheda var påpassligt framme med kameran när barnbarnen provade fiskelyckan.

   

  "Sommar på burk", kallar Sara Gustavsson i Karlstad sitt bidrag till sommarens fototävling. Och visst är det svårt att tänka sig något som smakar mer sommar än färska smultron!

   

  Ibland blir vi lite mer än vanligt imponerade av våra läsares fototalanger. Det här är ett sådant tillfälle. Fredrik Antonsson i Yngsjö har skickat in den spektakulära bilden av Sara och Isabell på Yngsjö havsbad i juli.

   

  Naturen visar sig från sin allra vackraste sida under sommaren och Johan Andersson i Gamleby passade på att ta den här vackra bilden av blommande rödklöver vid Axmar brygga i Gästrikland.

   

  Visst är sommaren värd ett glädjeskutt! Camilla Nilsson i Öjersjö tog fram kameran och förevigade kvällsdoppet i Kåsjön.

   

  Vart leder stigen, tro? Sommaren är också en tid för upptäcktsfärder i vår vackra natur. Malin Rydolw tog bilden i Sunnersta, Uppsala.

   

  Louise Askehave i Lerum gick riktigt nära för att få en fin bild av humlans besök på alliumblomman. Vi i juryn tyckte oss nästan höra humlans vänliga surr och suckade lite åt minnet.

   

  Ibland är ljuset i Sommarsverige närmast förtrollande. Malin Rautila i Luleå fotograferade barnens vattenlek framför Höga kusten-bron och vi på redaktionen fick något drömmande i blicken...

   

  Stort grattis till våra tio vinnare som får varsitt roligt spel från Kärnan! Och hej då sommaren - tack för i år!

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!