Pepparrotskött med kokta grönsaker
Mört kött med massor av smak! Använd färsk pepparrot så blir det extra gott. Servera köttet med kokt potatis, haricots verts och kokta morötter.
Mört kött med massor av smak! Använd färsk pepparrot så blir det extra gott. Servera köttet med kokt potatis, haricots verts och kokta morötter.
Isterband med stuvad potatis blir extra gott med inlagda rödbetor och stark senap. En klassisk husmansrätt som är enkel att laga.
Husmansklassikern Biff Rydberg gjord på potatis, lök och oxfilé är som en lyxig pyttipanna. Servera med senapskräm, äggulor och lite grovkornig senap.
Klassisk husmanskost! Rårakor med stekt fläsk och rårörda lingon – extra gott tillsammans med smörstekta äppelklyftor.
Mitt i veckan längtar vi efter en snabblagad middag med uppiggande smaker. Prova den krämiga korvpannan som får en spännande kick av pepparrot. Krispiga sockerärter och kokt potatis är gott till.
I färsrulladerna gömmer sig en fyllning av krämig ädelost och omsluts av krispigt bacon. Serverade med rostade rotfrukter och en spännande senapskräm blir det en middag med guldkant.
Raggmunkar är en storfavorit hos många och husmanskost när den är som bäst! Stek raggmunkarna på medelvärme i mycket smör. Servera med syrlig äppelkompott och stekt fläsk.
Lite vitkål ger potatisgratängen en ny twist! Fläskfilén blir extra mör när den steks klart i ugnen. Toppa kalaset med en smakrik rödvinssås.
Härlig husmanskost! Saftiga färsbiffar serverar vi med en krämig svampsås, klyftpotatis och rostade morötter. Funkar till både fest och vardag!
Vår krämiga fiskgratäng omges av ett fluffigt potatismos och toppas med smakrik ost. Torsken vilar under en läcker citronsås med spenat och grädde.
Härliga husman! Kålpudding är lätt att förbereda och kan dessutom frysas in. Servera kålpuddingen med rårörda lingon och kokt potatis.
En fräsch lunch får du med rökt makrill, kokt potatis och goda såser. Framför allt är det väldigt lättlagat! Här serverar vi hovmästarsås och chiliaioli till makrillen men kall örtagårdssås gjord på kryddörter, gräslök, crème fraiche och majonnäs är också gott till rökt fisk.