Sjömansbiff på klassiskt vis

Klassisk sjömansbiff som tillagas på traditionellt vis med potatis, innanlår, lök och öl. Servera med saltgurka och kokta rödbetor. En klick gräddfil smakar också bra till.

4 portioner
Du behöver

  • 9 stora potatisar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 600 g skivat innanlår
  • 1 stor gul lök
  • salt och peppar
  • 33 cl mörkt öl
  • 5 dl vatten
  • 3 msk kalvfond

Till servering:

gräddfil
saltgurka
kokta rödbetor

Ugn: 150°

Gör så här

1
Skala och skiva potatisen. Dela stora köttskivor i mindre bitar. Bryn köttet i smör, på båda sidor, och krydda med salt och peppar. Skala och skiva löken och fräs den i smör.
2
Varva potatis, kött och lök i en gryta som tål ugnsvärme.
3
Koka ur stekpannan med öl, vatten och fond och häll över köttet, potatisen och löken.
4
Baka grytan i ugn i ca 1 timme, eller tills potatisen är mjuk. Servera med en klick gräddfil, saltgurka och kokta rödbetor.
Scroll to Top