4 portioner
Du behöver
- 9 stora potatisar
- 2 msk smör eller margarin
- 600 g skivat innanlår
- 1 stor gul lök
- salt och peppar
- 33 cl mörkt öl
- 5 dl vatten
- 3 msk kalvfond
Till servering:
gräddfil
saltgurka
kokta rödbetor
Ugn: 150°
Gör så här
1
Skala och skiva potatisen. Dela stora köttskivor i mindre bitar. Bryn köttet i smör, på båda sidor, och krydda med salt och peppar. Skala och skiva löken och fräs den i smör.
2
Varva potatis, kött och lök i en gryta som tål ugnsvärme.
3
Koka ur stekpannan med öl, vatten och fond och häll över köttet, potatisen och löken.
4
Baka grytan i ugn i ca 1 timme, eller tills potatisen är mjuk. Servera med en klick gräddfil, saltgurka och kokta rödbetor.